A LETSHOW egy sajátosabb szilveszteri előadás, amelyben a kolozsvári újévi kabarékra jellemzően megjelennek nagyoperettekből és híresebb musicalekből részletek. Béres László rendező és Kulcsár Szabolcs karmester arra igyekezett, hogy olyan művek kerüljenek színpadra, amelyek, bár közismertek, mégis az elmúlt 10-15 évben nem képezték részét az Opera szilveszteri műsorainak. A kolozsvári társulat számos tagja új szerepben lép a közönség elé: Ádám János és Madarász Lóránt ezúttal nem énekesi, hanem a kabaréjelenetek sztárjaiként. A zenekar több tagja pedig kilép a klasszikus műfaj köntöséből és jazz-, valamint népzenészi muzsikusként fogja szórakoztatni a közönséget a Jazzybirds és Tokos Zenekar tagjaiként. Az Opera magánénekesei, kórusa és zenekara mellett a táncosoknak is nagy szerep jut, hiszen Jakab Melinda és Rusu P. Gabriella koreográfiája igazán mozgalmassá teszi az estét. A hangulatot fokozzák Venczel Attila díszletei, valamint Ledenják Andrea divattervező jelmezei.
Két különböző világ, egy polgári és egy, a nagyközönség irányába jobban elmozduló felelget egymásnak az előadás során. A két vendégmeghívott együttes zenéje és az összeválogatott számok is ennek függvényében váltakoznak, egymásnak felelget a musical és az operett, a sanzonok és a kabaré világa. Előadás az előadásban kerül a színpadra, hiszen tanúi lehetünk nemcsak a „kolozsvári lecsónak”, de a kolozsvári tehetségkutató-versenyeknek is. 


2015. február 26-i bejegyzés: 
A jelen évad utolsó Letshow előadása előtt így vélekedik Béres László, a Kolozsvári Magyar Opera művészeti tanácsadója, a Letshow és a Valahol Európában rendezője:

„A közönség és a társulat visszajelzései alapján, úgy érzem, a rövid és gyors próbafolyamat után színvonalas mulattató előadást hoztunk létre. Amikor Kulcsár Szabolcs karmester úrral összeültünk átgondolni és kidolgozni a szilveszteri műsort, tudtuk, hogy olyan műfajjal állunk szemben, melynek nagyon jól meghatározott keretei vannak, és nagyon könnyű melléfogni. Kihívás volt a kitűzött cél: egy olyan igényes újévi kabaré létrehozása, amely minden kolozsvári és erdélyi néző számára kiváló, minőségi szórákozást nyújt. Azonban nemcsak az igényességre figyeltünk oda, hanem arra is, hogy az előadás színes legyen. Habár különálló részekből áll, az egymástól távol álló műfajok mégis szerves egységet alkotnak: van benne berlini kabaré, magyar népze, Broadway-i típusú musical, operett és még mulatós zene is. A lecsóban úgy főtt mindez szépen össze, hogy valóban megfelel a 21. századi közönség elvárásainak. Olyan darabokat és számokat választottunk, melyek az elmúlt tizenöt év szilveszteri repertoárjában nem – vagy csak alig – jelentek meg, valamint a koreográfiák látványban és dinamizmusban is újszerűek.
A nézőtérről észlelt érzések már a próbafolyamatkor is jelen voltak: kortól függetlenül mindenki vidáman és lelkesen dolgozott a közös siker érdekében. Büszke vagyok a társulatra és az egész intézményre, hogy együtt egy újabb teltházas produkciót vihettünk az opera színpadára és a közönség elé.
Remélem, hogy a jövő évadban is műsorra kerül az előadás.”
Újévi kabaré

Vezényel: Kulcsár Szabolcs

Szereplők:
Balázs Borbála, Barabás Zsuzsa, Bartha Boróka, Egyed Apollónia, Fülöp Tímea, Hary Judit, Kerekes Mária, Székely Zselyke, Ábrahám Gelllért, Gergely Elek, Farkas Lóránd, Laczkó Vass Róbert, Marosán Csaba, Pataki Adorján, Rétyi Zsombor, Sárosi Áron, , Szilágyi János

Meghívott vendégek: Jazzybirds, Tokos Zenekar
Kabaréjelenetek: Ádám János, Madarász Lóránt

Fellép a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara

Díszlettervező: Venczel Attila
Jelmeztervező: Ledenják Andrea
Koreográfus: Jakab Melinda, Rusu P. Gabriella
Hangversenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre 
Ügyelő: Venczel Péter
Sugó: Kondrát Bea

Rendező: Béres László
2014. December 30 18:00 óra
2015. Január 4 18:00 óra
2015. Január 18 18:00 óra
2015. Február 01 18:00 óra
2015. Február 22 18:00 óra
2015. Március 1 18:00 óra

Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE