Alakulása idején a Jazzybirds híres rockslágereket dzsesszesített meg. A közönség és a szakma hamar felfigyelt rájuk. A bukaresti Guerrilla rádió listájára felkerült a Green Day - Basket Case című dalának feldolgozása, az ehhez készült házi videót több mint 60 000-en látták már. Ezzel meggyőzték a szintén bukaresti Soft Records lemezcéget, hogy szerződést kössön velük. Így került piacra 2014-ben a Jazzybirds első lemeze, melynek címe Birth (Születés). Közben számos neves nemzetközi és hazai klubban is felléptek, valamint a legnagyobb fesztiválok vendégei voltak: Green Hours International Jazz Festival (Bukarest), Jazz in the Park (Kolozsvár), Festivalul Dilema Veche (Gyulafehérvár), G Feszt (Székelyudvarhely), BlajAlive Festival (Balázsfalva), Kolozsvári Magyar Napok, Csíki Napok stb.

A sorra kerülő On the road című lemezbemutató koncerten, amely kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz, a román főváros legjobb dzsesszzenekarának (Bucharest Jazz Orchestra) fúvósai is vendégszerepelnek.
Erdély egyik legnépszerűbb dzsesszegyüttese, a Jazzybirds második lemezének, az On the road-nak a bemutatójára készül. A koncertre április 26-án, kedden este 8 órától kerül sor a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében.

JAZZYBIRDS:

Koncz Kriszta (ének)
Antal Attila (nagybőgő, basszusgitár)
Szép András (zongora, billentyűs hangszerek)
Csergő Domokos (dobok, ütős hangszerek)
2016. Április 26 20.00 óra

Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE