Kortárs táncelőadás a STEPS Nemzetközi Táncfesztivál keretén belül. 

A Quorum Ballet Társaság (Portugália) által Daniel Cardoso koreográfiájával színpadra vitt A hattyúk tava kortárs táncelőadás egy klasszikus történet modern vízióját mutatja meg. A látomásszerű poétikai interpretációban az elmegyógyintézetet bizarr lények lakják, amelyek valójában az emberi hiányosságok és erények megtestesítői.

Új napra ébred a világ az elmegyógyintézet falain túl. Belül őrület vette át a mindennapok helyét, az ott élők elfelejtették, kik is ők valójában. A hangok és vágyak nem jutnak át a néma száműzetés falain. Az elmegyógyintézetben a nővérek parancsoló királynők, akik a páciensek minden mozdulatát irányítják; egy nő mások sötét vágyait tisztítja egy sarokban, egy férfi – saját testének és tébolyának fogja – madárálmait a páciensek testébe operálja. Mint a kalitka, amelyben a madár nem mer szárnyra kapni, emberi kalitka az intézet is. Egy toll száll a folyosón… Azon a napon egy új vendég érkezik. A zene, amit magával hoz, megszakítja a csendet. A dallam hangjai szétterjednek a folyosón.
Leszáll az éjszaka: sötétre festi a falakat, elárasztja a levegőt, mint egy elvarázsolt, sötét tó vize. A karok szárnyakká válnak, az ujjak tollá nőnek, az alvajárók szíve megtelik csodával. Madártestek pörögnek és emberi izmok feszülnek repülőugrásba.
Éjjel és nappal között a zene hoz félrevezetést és megigézést, csábítást és őrületet. Azonban a fal mellől csendesnek tűnő elmegyógyintézet hazug, mint a tó, melynek felszíne titkos mozgásokat rejt a víz alatt.

Az előadás időtartama 1 óra 50 perc

A FESZTIVÁL LEÍRÁSA

A STEPS Nemzetközi Kortárs Táncfesztiválra a május 20 – június 21. közötti időszakban kerül sor, és ez az esemény joggal tarthat számot a zenét és táncot kedvelő kolozsváriak érdeklődésére. Ez utóbbiak felfedezhetnek egy új, komplex, állandó átalakulásban levő művészi világot, amelyben a szenvedély, az energia, a ritmus és a technika szervesen összefonódik a kreativitással azért, hogy távlatot adjon mindennapi életünk szépségeinek felismeréséhez. A közönség tanuja lehet számos formabontó és magával ragadó kulturális reprezentációnak, részint helyi művészek produkcióit követve, részint Kolozsvárott premiernek számító világszínvonalú előadások befogadójaként. Mindezek varázslatos keverékei olyan hang-, látvány- és mozgásélményeknek, amelyeket igen gondosan megválogattak a kortárs táncművészet arculatait illusztrálandó.
A Fesztivál egyébként olyan alkotói szintér táncosok, koreográfusok és rendezők számára, amely megkönnyíti a kortárs törekvések feltérképezését, ugyanakkor teret biztosít az eszmei és emocionális anyagcserére művész és közönsége között.
A színi és táncbemutatók mellett szeminárium, workshop és sok egyéb tematikus esemény teszi teljessé a képét ennek a rendhagyó rendezvénysorozatnak.
Quorum Ballet Társaság (Portugalia)
Kortárs táncelőadás

Rendező és koreográfus: Daniel Cardoso
Főbb szerepekben: Elson Ferreira, Filipe Narciso, Inês Godinho, Inês Pedruco, Mathilde Gilhet és Margarida Costa.
Táncosok: Catarina Correia, Diana Pinto, Ester Gonçalves, Kim Potthoff, David Bernardino, Daniel Cascão, Filipe Baracho, Hugo Rodrigues
Dramaturg: Ana Lazaro
Fény: Daniel Cardoso
Díszlettervező: Hugo F. Matos és Daniel Cardoso
Jelmez: Liliana Mendonça
Videó: António Cabrita
Technikusok: Hugo Franco és Rui Daniel Production: Raquel Vieira de Almeida
Marketing: Maria Dolores Espírito Santo
Pénzügyi felelős: Cristina Bernardino


2015. Június 02 18:00 óra


VIDEÓGALÉRIA


Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE