A Kolozsvári Magyar Opera színpadán szerepel a román Ella Fitzgeraldként emlegetett Teodora Enache! Ritka zenei érzékenységével és érzelmi intelligenciájával Teodora Enache a hazai dzsessz kiemelkedő alakja. A nemzetközileg is elismert énekesnő új zenefelfogással lép elénk, amelynek az a hivatása, hogy lenyűgöző befogadói élményt kínáljon a publikumnak. Bartók Béla bűvöletében (Incantations on Béla Bartók) című produkciójára, mely premiernek számít Kolozsváron, június 13-án 19 órakor kerül sor.

Ennek a zenei gyökereket kutató utazásnak a során Teodora Enache társa Teodoszij Szpaszov, az a bolgár zenész, aki a mai muzsika szférájába visszahozta a világ egyik legrégibb hangszerét, a kavalt (pásztorsípot). Szpaszov a bolgár dzsessz legnagyobb, európai rangú alakja. Dzsessz- és világzenei karrierje mellett számtalan filmzenét szerzett, és közreműködött Ennio Morricone vagy Carlos Siliotto filmzenéiben is. 

Az előadás újszerűen tárja elénk a bartóki zenét, oly módon, hogy egymás mellé állítja a nagy zeneszerző által gyűjtott hagyományos folklorkincset és a heterofónia varázsigéinek új sugallatait.

A rangos eseményen olyan kiváló zenészek működnek közre, mint Patricia Stroia, Anda Bogdan, Miruna Davidoaie, Feri Ercsi és Sebi Pop.
2015. Június 13 19:00 óra

Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE