A test ébredésében a rendező víziója a világmindenség alakulásánál kezdődik, így a főszereplő is a gerincesek megjelenésétől - érzések és mozgás által - fejlődik madárrá, főemlőssé, emberré, majd egy olyan teremtménnyé amely a technológia rabjává válik, egy kiborgok (cyborg) által vezetett érzéketlen világban. Az evolúció története a zenével és a kortárs táncmozgással ötvözve egy látványos egészet képeznek.

----------------------------------

A táncművészt legfőképp test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban. Bátran mondhatom, legősibb hatóerőnk a testi hatóerő. Itt dől el, hogy egyáltalán érdemes-e, akarunk-e megmozdulni. Ezáltal hatunk másokra, mozgásunkkal bármit megváltoztathatunk. Ez a hatóerő-élmény a táncban megélhető. A bennünk lakozó archaikus erővel érintkezünk általa, olyan motívumokkal, melyek ősi, korai emlékeket szólítanak meg bennünk, olyan testi érzésekkel, amelyek szinte a világ kezdete előttről kísérik és átszínezik létünket.

A test a tudatosság útja is egyben. Ahol a szavak csődöt mondanak, a test, mint az önkifejezés teljesen egyedi eszköze, organikus mozdulataival, a tánc nemes egyszerűségével jeleníti meg gondolatainkat, érzelmeinket. Rávilágít az összefüggésekre, hidakat keres múlt és jelen között. Hidakat, melyek talán a jövőbe is vezetnek, de az út persze kérdésről kérdésre vezet.

A táncművész akkor lesz technikailag felkészült, amikor minden mozdulatban benne van, szinte egybeolvad vele, megmutatkozik, teret enged a nézőnek arra, hogy a test szellemét megértse.

Jakab Melinda, koreográfus-rendező
A TEST ÉBREDÉSE – BEMUTATÓ
Kortárs táncelőadás egy részben

S. Rachmaninov
Szimfonikus táncok     
Holtak szigete      
2. Zongoraverseny 
 

S. Prokofiev                 
,,Alexander Nevsky"  kantáta

Vezényel: Jankó Zsolt

Szereposztás:

Viorica Bogoi
Vlad Sebastian
Alex Oltean m.v.
Alin Rîpă
Ionuța Simina Oprean
Delia Göllner
Ioana Tőkés
Kálmán Róbert Attila
Ariana Marcu m.v.
Andreea Popa
Florin Ianc
Oana Siminic m.v.
Victor Groza m.v.

Közreműködik a KMO balett-, zene- és énekkara, a kolozsvári Zeneakadémia táncszakának és a kolozsvári Octavian Stroia táncművészeti líceumnak diákjai: Daiana Jelescu, Roberta Lupaș, Avram Grigore, Kovács Mária


Zongoránál: Nagy Gergő
Díszlet: Tenkei Tibor
Jelmez: Ledenják Andrea
A jelmeztervező munkatársa: Tankó Bernadett
Ügyelő: Venczel Péter


A koreográfus munkatársa: Rareș Arcadie Cîmpean

Rendező-koreográfus: Jakab Melinda
2017. November 30 18.30 óra
2018. Január 18 18.30 óra


VIDEÓGALÉRIA


Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE