2016-04-06

A budapesti Primavera Fesztiválon szerepel a Kolozsvári Magyar OperaCamille Saint-Saëns Sámson és Delila című művével lép fel csütörtökön este a budapesti Magyar Állami Operaház által szervezett Primavera Fesztiválon a Kolozsvári Magyar Opera.

Rendhagyó és hagyományteremtő sorozattal várja nézőit az Erkel Színház, mely több operatársulatot is vendégül lát áprilisban, Budapesten. A nagyszabású Primavera-sorozat vezérgondolata, hogy a budapesti Magyar Állami Operaháznak mint nemzeti intézménynek rangjából fakadó kötelessége a vidéki operajátszás támogatása. Ez a felismerés hozta létre 2013-ban a Primaverát, amelynek alkalmával egy héten át hat operatársulat friss bemutatóit láthatja a közönség az Erkel Színházban.

A program egyetlen határon túli társulata, a Kolozsvári Magyar Opera, április 7-én Camille Saint-Saëns Sámson és Delila című háromfelvonásos operájával szerepel Budapesten. Az előadást Horváth József dirigálja, rendezője Korcsmáros György. ,,Örülök a fesztiválnak, a budapesti együttműködésnek, annak, hogy olyan művészeink vannak, akikkel szinte mindent meg tudunk jó minőségben oldani, és tudjuk vállalni az előadásainkat a világ bármelyik színpadán.” – nyilatkozta Szép Gyula, a Magyar Opera igazgatója.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE