2016-04-06

A budapesti Primavera Fesztiválon szerepel a Kolozsvári Magyar Opera



Camille Saint-Saëns Sámson és Delila címû mûvével lép fel csütörtökön este a budapesti Magyar Állami Operaház által szervezett Primavera Fesztiválon a Kolozsvári Magyar Opera.

Rendhagyó és hagyományteremtõ sorozattal várja nézõit az Erkel Színház, mely több operatársulatot is vendégül lát áprilisban, Budapesten. A nagyszabású Primavera-sorozat vezérgondolata, hogy a budapesti Magyar Állami Operaháznak mint nemzeti intézménynek rangjából fakadó kötelessége a vidéki operajátszás támogatása. Ez a felismerés hozta létre 2013-ban a Primaverát, amelynek alkalmával egy héten át hat operatársulat friss bemutatóit láthatja a közönség az Erkel Színházban.

A program egyetlen határon túli társulata, a Kolozsvári Magyar Opera, április 7-én Camille Saint-Saëns Sámson és Delila címû háromfelvonásos operájával szerepel Budapesten. Az elõadást Horváth József dirigálja, rendezõje Korcsmáros György. ,,Örülök a fesztiválnak, a budapesti együttmûködésnek, annak, hogy olyan mûvészeink vannak, akikkel szinte mindent meg tudunk jó minõségben oldani, és tudjuk vállalni az elõadásainkat a világ bármelyik színpadán.” – nyilatkozta Szép Gyula, a Magyar Opera igazgatója.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE