2017-12-29

A Rajnától a Dunáig - Újévi Strauss-koncertStrauss hangversennyel köszönti idén is az új évet a Kolozsvári Magyar Opera. Január 4-én 19 órától (Színes operabérlet) látogathat el a közönség a Horváth József karmester által összeállított és vezényelt A Rajnától a Dunáig című hangversenyre. A koncertet műsorára tűzte még az intézmény január 6-án 19 órától. Idősebb és ifjabb Johann Strauss művei mellett Eduard Strauss, Eugène Damaré, Kéler Béla, Johannes Brahms, Franz von Suppé, Émile Waldteufel, Antonín Dvořák, Joseph Hellmesberger Jr., Carl Maria von Weber alkotásaiból is elhangzanak részletek.

Az ünnepi hangversenyen közreműködik Székely Attila (piccolo), az Opera zene- és balettkara. A koreográfia Jakab Melinda és Rusu P. Gabriela munkája.

Az idősebb Johann Strauss Európa egyik leghíresebb zenésze volt, ő emelte a keringőt elsőként a hangversenypódium színvonalára. Az ifjú Johann, 1825-ben született Bécsben, örökölte apja tehetségét, már huszonötödik születésnapja előtt saját zenekarát vezényelte és csakhamar a könnyed zene utolérhetetlen mesterévé vált. Műveit zenei magabiztosság és derűs lendület jellemzi.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE