2017-03-18

A szerelem, mint az élet abszolút hatalma - Don Giovanni az OperábanMárcius 23-án csütörtökön, este fél héttől tekintheti meg a közönség W.A. Mozart Don Giovanni című kultuszdarabját Selmeczi György rendezésében.

Selmeczi György, az előadás karmestere és rendezője elmondta, a férfi-szerepkör, a férfi-nyomorúság ma rendkívüli mértékben előtérben van korunk kulturális önértelmezésében. ,,Ezzel is számot vetettem, ami azt jelenti, nem kívánok a mítosszal egy ellenmítoszt szembeállítani. Amit szeretnék, az az átélés további mélyítése, illetve megfordítva a reflexió elvontságának ,,magasítása”, filozofikus felemelése. Mindent egybevetve: mivel a Don Giovanni mint kérdéskör nagyon látványosan sokoldalú, ennek a többféle kulturális kapcsolódásnak a hálózatiságát akarom felvillantani vagy legalábbis sejtetni. Nem polémizálok senkivel, azt szeretném, ha a művészek és a közönség is magával Mozarttal léphetne eleven, katartikus, csaknem egész életre megtisztító dialógusba” – nyilatkozta Selmeczi György.

Az előadás szereplői: Sándor Csaba, Sándor Árpád, Fülöp Tímea, Egyed Apollónia, Bar-ta Lóránt, Chiuariu Lívia, Szilágyi János és Köpeczi Sándor.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Lőrincz Gyula díszlettervező, Ledenják Andrea jelmeztervező, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor és Ferenczi Endre hangversenymesterek, Incze G. Katalin, Nagy Ibolya, Nagy Gergő korrepetitorok, Kostyák Sz. Júlia súgó és Venczel Péter rendezőasszisztens.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).

Következő előadás: 2017. március 30., 18.30 óra
Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE