2015-01-16

Álom és valóság határán – Szentivánéji álom az opera színpadán



A decemberi teltházas bemutató nagy sikerének örvendve újra színpadra viszi a Kolozsvári Magyar Opera a Szentivánéji álom címû balettet. Aki az elsõ elõadásról lemaradt, január 19-én, hétfõn 19 órától újra megnézheti a Shakespeare-i drámát, melynek egyik különlegessége, hogy gyermekszereplõk is fellépnek benne.

A Szentivánéji álom hõsei arra készülnek, hogy életre szóló hûséget fogadjanak egymásnak, ám az esküvõ elõtti éjszakán szembe kell nézzenek minden vágyukkal és félelmükkel, amirõl napközben nem vesznek tudomást. Az erdõ a tudatalatti játszótere, ahol a szereplõk megtehetik, amit nappal nem tudnak, vagy nem mernek. Az ellentmondások, a kétértelmûség tere ez, minden lehetõség gyûjtõhelye. Ha hiszünk a címnek, a történet a szereplõk álmában játszódik, mégis a nézõtéren ülve valóságosként fogadjuk el az eseményeket, nem kételkedünk a tündérek létezésében. És ha így van: ki az, aki álmodik? A szereplõk – vagy mi, a közönség? Erre a kérdésre kereshetik a választ a balettelõadás folyamán.
A Szentivánéji álomban fellépnek: Cîmpean Rareş, Bogoi Viorica, Cãtãlin Filip, Kálmán Róbert, Oprean Simina, Tõkés Ioana, Ianc Florin, Bob Dan, Ciocan Raul, Popa Andrea, Székely Dániel, Hosu Sergiu, Raţiu Camelia, Katrinecz Erika, Pop Radu Valentin, Maja Liliana, Popescu Laurenţiu, Preda Sever, Timofte Daniela, Barabás Júlia, Göllner Delia és Cristea Diana.
Közremûködik a Kolozsvári Magyar Opera zenekara, valamint az Octavian Stroia Balettiskola diákjait és a Katrinecz Erika táncstúdió növendékeit is láthatjuk a színpadon.

Az elõadás Jakab Melinda koreográfus rendezésében kerül bemutatásra, aki Alexandra Felseghi dramaturggal és Cîmpean Rareş rendezõ-asszisztenssel dolgozott együtt, a zenekart Jankó Zsolt karmester vezényli. A jelmezeket Ledenják Andrea, a díszletet pedig Venczel Attila tervezte.
A Jakab Melindával készült interjú itt olvasható:


A jegypénztár telefonszáma: 0264 593 468, nyitvatartási ideje naponta: 10.00–13.00 / 16.30–18.30.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE