2018-09-24

Búbocska színeváltozásaiÚjra műsorára tűzte szeptember 27-én este fél héttől legújabb kortárs darabját a Kolozsvári Magyar Opera. A társulat Béres László rendezésében Venczel Péter-Orbán János Dénes Búbocska című musicaljét mutatja be a nagyszínpadon. Az előadást Kulcsár Szabolcs dirigálja. 

Orbán János Dénes: ,,Remélem, legalább olyan sikeres lesz a produkció, mint Búbocska egyéb színeváltozásai. Annak idején, mikor elhatároztam, hogy meseregényt írok, sokat töprengtem azon, kicsoda-micsoda legyen a főhős. Valami különlegeset akartam, amilyen még nem volt, nem pedig egy újabb kölköt, mackót, rókát vagy kutyust, macseket. Hetekig töprengtem, míg egyszer – épp, amikor nem töprengtem – beugrott, hogy legyen a főhős egy ördögfióka, annál különlegesebbet nem igazán lehet kitalálni. És a pokoli téma tálcán kínálta a sok pajkosságot, meg a fekete humort, ami a gyermekirodalomban megint csak ritka. Aztán persze a Búbocska meglehetősen felnőttesre sikerült, de talán éppen ezért rengeteg gyereket is vonzott, általában a koraérett és huncut kölköket. A musicalt is elsősorban nekik ajánlom: a nyughatatlan, pajkos kölköknek, akiknek már gyermekként is lenyűgöző humoruk van”. 

Az előadásra jegyek vásárolhatók online, a www.eventbook.ro oldalon vagy az opera jegypénztárában (hétfőn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE