2016-04-08

Carmen a Magyar Opera színpadán



Georges Bizet a Carmennel új dimenziót nyitott a francia opera számára. 1905-re a Carmen csak az Opéra Comique-ban több mint ezer elõadást ért meg, és ma is biztosan tartja helyét a világszerte leggyakrabban játszott tizenkét opera között. Az ellenállhatatlan dallamok sorával olyan szélsõséges érzelmeket sugall, amelyekkel bárki együtt érezhet. Idézzük Nietzsche lelkes szavait: ,,Bizet muzsikája érzésem szerint tökéletes. Könnyeden, kecsesen, stílusosan tárul elénk... Ez a muzsika gonosz, kifinomult, fatalista.”

A produkcióra csütörtökön, április 14-én 18.30 órakor kerül sor a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében. Az elõadás létrehozásában Ionel Pantea rendezõ alkotótársai Kulcsár Szabolcs karmester (debüt), Witlinger Margit díszlet- és jelmeztervezõ, Rareș Arcadie Cîmpean koreográfus és Gombár Annamária segédrendezõ voltak.


Szereplõk: Veress Orsolya, Pataki Adorján (debüt), Fülöp Márton, Chiuariu Lívia, Szilágyi János, Florin Pop, Kovács Ferenc, Covacinschi Yolanda, Balázs Barbara, Gergely Arnold
Fellép a Kolozsvári Magyar Gyermekkórus, Kovács Dalma karnagy vezetésével



Az elõadásra jegyek vásárolhatók az Opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, tel.: 0754-050150, 0371-395790).







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE