2017-12-11

Cirkuszhercegnõ vasárnap az Operában



A kitagadott nyalka cári tiszt, Fegya szerelmi bánatában a vándorcirkuszhoz szegõdik. Látványos produkciója szerte a világon nagy érdeklõdést vált ki. Ezt az érdeklõdést csak fokozza a titokzatos álarc, amelyet soha nem vet le, amíg a cirkusz közelében van. Szerelem, csalódás, boldog egymásra találás, ahogy ezt egy igazi operettõl elvárhatja az ember. Íme, egy rövid ízelítõ a Kolozsvári Magyar Opera elõadásáról, A cirkuszhercegnõrõl, amelyre vasárnap, december 17-én 18 órától kerül sor. Az elõadás karmestere Kulcsár Szabolcs, rendezõje pedig Szabó Emese.

Kálmán Imre nagyoperettjének õsbemutatója Bécsben, a Theater an der Wien-ben volt 1926. március 26-án. Budapesten a Király Színházban mutatták be elõször 1926. november 24-én. A Kolozsvári Magyar Opera vasárnapi elõadásán  a csodás dallamok és a fergeteges szereplõgárda garantálja a felhõtlen szórakozást a közönségnek. Az elõadás szereplõi: Balázs Borbála, Szabó Levente, Ádám János, Pataki Enikõ, Madarász Lóránt, Farkas Loránd,Veress László, Mányoki László, Gergely Elek, Kovács Ferenc, Rigmányi István, Jakab Zoltán, Székely Zsejke, Szeibert István, Rétyi Zsombor, Szakács Ágnes, Plesa Róbert, Varga Attila, Peti Tamás Ottó, továbbá Szacsvai Zsigmond, Kálmán Róbert Attila, Petres István, Oprean Simina, Mányoki Mária, Berciu Samu, Popovici Zsófia, Balló Zsuzsa, Székely Dániel, Salamon Ildikó. Közremûködik a Kolozsvári Magyar Opera ének-, balett- és zenekara.

Jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétfõn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790). Az elõadásra a Nyugdíjas bérlet érvényes.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE