2017-12-11

Cirkuszhercegnő vasárnap az OperábanA kitagadott nyalka cári tiszt, Fegya szerelmi bánatában a vándorcirkuszhoz szegődik. Látványos produkciója szerte a világon nagy érdeklődést vált ki. Ezt az érdeklődést csak fokozza a titokzatos álarc, amelyet soha nem vet le, amíg a cirkusz közelében van. Szerelem, csalódás, boldog egymásra találás, ahogy ezt egy igazi operettől elvárhatja az ember. Íme, egy rövid ízelítő a Kolozsvári Magyar Opera előadásáról, A cirkuszhercegnőről, amelyre vasárnap, december 17-én 18 órától kerül sor. Az előadás karmestere Kulcsár Szabolcs, rendezője pedig Szabó Emese.

Kálmán Imre nagyoperettjének ősbemutatója Bécsben, a Theater an der Wien-ben volt 1926. március 26-án. Budapesten a Király Színházban mutatták be először 1926. november 24-én. A Kolozsvári Magyar Opera vasárnapi előadásán  a csodás dallamok és a fergeteges szereplőgárda garantálja a felhőtlen szórakozást a közönségnek. Az előadás szereplői: Balázs Borbála, Szabó Levente, Ádám János, Pataki Enikő, Madarász Lóránt, Farkas Loránd,Veress László, Mányoki László, Gergely Elek, Kovács Ferenc, Rigmányi István, Jakab Zoltán, Székely Zsejke, Szeibert István, Rétyi Zsombor, Szakács Ágnes, Plesa Róbert, Varga Attila, Peti Tamás Ottó, továbbá Szacsvai Zsigmond, Kálmán Róbert Attila, Petres István, Oprean Simina, Mányoki Mária, Berciu Samu, Popovici Zsófia, Balló Zsuzsa, Székely Dániel, Salamon Ildikó. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének-, balett- és zenekara.

Jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétfőn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790). Az előadásra a Nyugdíjas bérlet érvényes.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE