2015-03-05

CSÁRDÁSKIRÁLYNÕ KELE BRIGITTÁVAL



A magyar nemzeti ünnepen, március 15-én 17 órától a Csárdáskirálynõ operett Szilvia szerepében a nemzetközi sikernek örvendõ Kele Brigitta lép színpadra. 

Az opera-énekesnõ Kolozsváron kezdte pályafutását, majd a Düsseldorfi Operaház tagjává is vált. Idén a 2016/2017-es évadra a  világ leghíresebb operaházainak egyikével, a New York-i Metropolitan Operával írt alá szerzõdést. Bájos hangja és megjelenése mindenkit magával ragad. De a Csárdáskirálynõ könnyed szépségét akkor tudjuk igazán megbecsülni, ha elképzeljük, miféle borzalmak árnyékában született a mû. Miközben Európában az elsõ világháború tombolt, Kálmán Imre egy elszigetelt osztrák üdülõhelyen dolgozott élete – és a magyar operettirodalom – legsikeresebb mûvén. És talán az is hozzájárult az operett sikeréhez, hogy rengeteg bájjal és humorral szólt olyan problémákról, amelyek száz évvel ezelõtt életeket döntöttek romba: Kálmán szerelmeseit a társadalmi osztályok közötti áthághatatlan különbség választja el egymástól – szerencsére csak az utolsó felvonásig.

A 15-ei elõadásban Kele Brigitta mellett fellép Szabó József, Jordán Éva, Szabó Levente, Madarász Lóránt, Pataki Enikõ, Szeibert István, Ádám János, Molnár János, Sipos László, Veress László, Mányoki László, Dula Gyöngyi, Fülöp Tímea, Berciu Samu, Kovács Ferenc, illetve a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara.
Az elõadást Selmeczi György rendezte, vezényel Kulcsár Szabolcs. A jelmezeket Szakács Ágnes, a díszleteket pedig Venczel Attila tervezte.

Mindenkit szeretettel várunk. 









Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE