2015-03-05

CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ KELE BRIGITTÁVALA magyar nemzeti ünnepen, március 15-én 17 órától a Csárdáskirálynő operett Szilvia szerepében a nemzetközi sikernek örvendő Kele Brigitta lép színpadra. 

Az opera-énekesnő Kolozsváron kezdte pályafutását, majd a Düsseldorfi Operaház tagjává is vált. Idén a 2016/2017-es évadra a  világ leghíresebb operaházainak egyikével, a New York-i Metropolitan Operával írt alá szerződést. Bájos hangja és megjelenése mindenkit magával ragad. De a Csárdáskirálynő könnyed szépségét akkor tudjuk igazán megbecsülni, ha elképzeljük, miféle borzalmak árnyékában született a mű. Miközben Európában az első világháború tombolt, Kálmán Imre egy elszigetelt osztrák üdülőhelyen dolgozott élete – és a magyar operettirodalom – legsikeresebb művén. És talán az is hozzájárult az operett sikeréhez, hogy rengeteg bájjal és humorral szólt olyan problémákról, amelyek száz évvel ezelőtt életeket döntöttek romba: Kálmán szerelmeseit a társadalmi osztályok közötti áthághatatlan különbség választja el egymástól – szerencsére csak az utolsó felvonásig.

A 15-ei előadásban Kele Brigitta mellett fellép Szabó József, Jordán Éva, Szabó Levente, Madarász Lóránt, Pataki Enikő, Szeibert István, Ádám János, Molnár János, Sipos László, Veress László, Mányoki László, Dula Gyöngyi, Fülöp Tímea, Berciu Samu, Kovács Ferenc, illetve a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara.
Az előadást Selmeczi György rendezte, vezényel Kulcsár Szabolcs. A jelmezeket Szakács Ágnes, a díszleteket pedig Venczel Attila tervezte.

Mindenkit szeretettel várunk. 

Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE