2019-02-03

Debütök a Bohéméletben



A Kolozsvári Magyar Opera minden idõk legzseniálisabb operaszerzõjének, Giacomo Puccininak a remekmûvét tûzte újra mûsorára. A Bohéméletben két énekmûvész is debütál. Schaunard szerepét Peti Tamás Ottó alakítja, Colline szerepében pedig Köpeczi Sándort láthatja-hallhatja a közönség.  A Demény Attila által színre vitt Bohéméletre február 7-én, csütörtök este fél héttõl kerül sor. A produkciót Jankó Zsolt dirigálja.

A Bohéméletet bámulatos dallamgazdagság jellemzi; az áriák zökkenõmentesen és nagy drámai hatással jelennek meg a gyors iramú dialógusok közepette. A sokat szenvedõ Marcelben, a végzetasszonya-szerû Musette-ben, a csapongó Rodolphe-ban és a törékeny, tiszta Mimiben több az emberi érzelem, mint a szokásos verista szereplõgárdákban, és még a handabandázó Benoit és a filozofikus Colline is – aki az utolsó felvonásban egy híres áriát énekel a kabátjához – jól megrajzolt zenei személyiségek. A közönség teljes mértékben azonosul Puccini szereplõivel, így a végsõ tragédia olyan torokszorító, amilyenre a korabeli operák között nincs példa.

A produkcióra jegyek vásárolhatók online, a www.eventbook.ro oldalon vagy az opera jegypénztárában (hétfõn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között).







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE