2014-10-13

Gálakoncert PUCCINI emlékére



IN MEMORIAM GIACOMO PUCCINI

A nagysikerû Figaro házassága után 2014. október 16-án a Kolozsvári Magyar Opera újra széthúzza függönyét, hogy a zeneirodalom egyik legnagyobb operaszerzõje, Giacomo Puccini elõtt tisztelegjen. A két és fél órás gálakoncert 19 órától lesz megtekinthetõ.

Az olasz operaszerzõ 1924. november 29-én hunyt el, halálának 90. évfordulójára emlékezünk csütörtökön. Az Opera hatvanéves története alatt mintegy 240 alkalommal szerepeltek mûsoron különbözõ Puccini-mûvek, tizenkét alkotása közül nyolc került be a repertoárba, így vált a társulat harmadik legjátszottabb operaszerzõjévé Verdi és Erkel után.

A kiemelkedõ fontosságú szerzõ emlékére szervezett gálakoncert mûsorában az utóbbi két évtizedben játszott operái, az Angelica nõvér, Bohémélet, Gianni Schicchi, Pillangókisasszony, Tosca mellett részletek hangzanak el kevésbé ismert vagy kevésbé játszott mûveibõl is, mint például az Edgar, Manon Lescaut, Turandot, Le Villi (Lidércek).
Carmen Gurban vendégmûvész mellett fellép Balázs Barbara, Barabás Zsuzsa, Chiuariu Livia, Egyed Apollónia, Vigh Ibolya, Balla Sándor, Pataki Adorján, Sándor Árpád, Szilágyi János, valamint a Kolozsvári Magyar Opera ének- és zenekara.

A gálakoncert mûvészeti vezetõje és karmestere Horváth József.

--------------------------------------------------------------------
Helyfoglalás: 0264 593 468
Jegyváltás naponta: 10.00 -13.00 / 16.30-18.30









Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE