2014-10-13

Gálakoncert PUCCINI emlékéreIN MEMORIAM GIACOMO PUCCINI

A nagysikerű Figaro házassága után 2014. október 16-án a Kolozsvári Magyar Opera újra széthúzza függönyét, hogy a zeneirodalom egyik legnagyobb operaszerzője, Giacomo Puccini előtt tisztelegjen. A két és fél órás gálakoncert 19 órától lesz megtekinthető.

Az olasz operaszerző 1924. november 29-én hunyt el, halálának 90. évfordulójára emlékezünk csütörtökön. Az Opera hatvanéves története alatt mintegy 240 alkalommal szerepeltek műsoron különböző Puccini-művek, tizenkét alkotása közül nyolc került be a repertoárba, így vált a társulat harmadik legjátszottabb operaszerzőjévé Verdi és Erkel után.

A kiemelkedő fontosságú szerző emlékére szervezett gálakoncert műsorában az utóbbi két évtizedben játszott operái, az Angelica nővér, Bohémélet, Gianni Schicchi, Pillangókisasszony, Tosca mellett részletek hangzanak el kevésbé ismert vagy kevésbé játszott műveiből is, mint például az Edgar, Manon Lescaut, Turandot, Le Villi (Lidércek).
Carmen Gurban vendégművész mellett fellép Balázs Barbara, Barabás Zsuzsa, Chiuariu Livia, Egyed Apollónia, Vigh Ibolya, Balla Sándor, Pataki Adorján, Sándor Árpád, Szilágyi János, valamint a Kolozsvári Magyar Opera ének- és zenekara.

A gálakoncert művészeti vezetője és karmestere Horváth József.

--------------------------------------------------------------------
Helyfoglalás: 0264 593 468
Jegyváltás naponta: 10.00 -13.00 / 16.30-18.30

Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE