2017-06-05

Geani Brad alakítja a címszerepet a Figaróban
Geani Brad, a kiváló bariton alakítja a címszerepet Mozart Figaro házassága című vígoperájában június 8-án, csütörtökön a Kolozsvári Magyar Operában. Bartolo szerepében ezúttal Köpeczi Sándor debütál, Barbarinát pedig Raț Bianca játssza. Az este fél héttől kezdődő előadást Horváth József dirigálja. A produkció rendezője Novák Péter.

,,Nem újdonság, mintakövető fajta a miénk, szocializációnk alapja az alkalmazkodás; igazodunk a csoport érdekeihez, így érték- és mértékrendjéhez egyaránt. Ami valódi nóvum, az a populáció fogalmának, mint entitásnak az átminősülése, úgynevezett egyéni közösségek halmazára bontva a létezést! A minőséget összevetve a mennyiséggel nagyságrendjében a szemét kap nyilvánosságot az olykor valóban briliáns momentumok nehezen felfedezhető kivételeivel szemben. Midőn intézményesített háttér áll a rendelkezésre, könnyen kopik el a morál, egykor valósnak vélt fék és ellensúly masinériája... (...) Így lett a Figaro Reloaded Almaviva grófja a tehetségét nyereségre felváltó többségi tulajdonos, felesége Rosina, egy kiszolgáltatottságot alkohollal kompenzáló áldozat, Cherubino sémáktól a sablonokig szédelgő kamasz vagy Susanne a lelket, érdeket egyaránt bejáró Nő... A Férfi pedig Figaro. Úgy, ahogy van. Inasok, szolgák, csicskák és csatlósok egyenes ági leszármazottja, népmesék kortárs hőse, ki ezúttal személyi asszisztensként teljesíti be elvárásainkat az igazságot illetően. Mert ugyan elbukunk mindahányan, mégis szüntelen a törekvés – őrület, de van bennünk rendszer! Mozart szerint biztosan” - vallja Novák Péter, rendező.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE