2016-08-29

Indul az új operaévad



Szeptember 7-én, a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar rendkívüli hangversenyével indítja az új 2016/2017-es évadot a Kolozsvári Magyar Opera. A rangos eseményre szeptember 7-én, szerdán 19 órától kerül sor.

,,A Csak tiszta forrásból címû elõadás lényege, hogy azokat a darabokat, amelyeket mûzenei formában most már lassan száz éve ismernek és szeretnek az emberek, eredeti formájukban mutassuk be úgy, ahogyan Bartók és Kodály hallhatták annak idején, a gyûjtõútjaikon. Legdrágább kincsünket, azt az esztétikumot közvetíthetjük a közönségnek, amelyre Bartók és Kodály a magyar és a kelet-európai népzenét emelték” – mondta el az elõadás kapcsán Kocsis Zoltán karmester.

A Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar mellett az est közremûködõi a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Kórusa, Balga Gabriella és Palerdi András énekmûvészek, valamint a 2012-es és 2014-es Fölszállott a páva tehetségkutató résztvevõi közül Csizmadia Anna, Kubinyi Júlia, Zsikó Zoltán népdalénekesek, Kurdi Gábor (furulya, duda), valamint a Parapács Zenekar és a Czifra Táncegyüttes.

Vezényel: KOCSIS ZOLTÁN
Az est házigazdája: SEBÕ FERENC
A Közszolgálat a Magyar Kultúráért Alapítvány
támogatásával







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE