2016-04-17

Iskola máskéntAz Iskola másként alternatív oktatási hét keretében (április 18-22.) kis- és általános iskolásoknak szánt előadásokkal örvendezteti meg fiatal közönségét a Kolozsvári Magyar Opera.

Az Operában április 19-én 11 órától a budapesti Turpinszky Gippert Bélával a címszerepben, Erkel Ferenc Bánk bánját (rendező Dehel Gábor, karmester Kulcsár Szabolcs), április 20-án ugyancsak 11 órától Venczel Péter-Moravetz Levente Ali Baba és vAgy negyven rabló című családi musicaljét (rendező Moravetz Levente, karmester Kulcsár Szabolcs) tekinthetik meg az érdeklődők. Intézményünk balettkara, Szergej Prokofjev Hamupipőkéjét adja elő április 21-én 11 órától (rendező-koreográfus Rareş Arcadie Cîmpean, karmester Horváth József).

A Bánk bán című leckeelőadást Gombár Annamária, rendező tartja. Az előadás időtartama 1 óra 30 perc, szünet nélkül. Összeállította: Kulcsár Szabolcs és Gombár Annamária

Nagy Ibolya korrepetitor vezetésével és Tóth Márton színpadmester közreműködésével az Iskola másként héten ezúttal is lesz kulisszalátogatás a délelőtti előadások után a Kolozsvári Magyar Operában.

A pedagógusok lelkiismeretes munkájának köszönhetően tavaly több ezer gyermek vett részt az előadásokon. A Fedezd fel magadnak az Operát! elnevezésű kulisszalátogatás során több tanuló járta be az épület minden zeg-zugát, betekintést nyerhettek abba az alapos háttérmunkába, ami egy előadás létrejöttéhez feltétlenül szükséges.

Egységes jegyár: 10 lej (Csoportoknak is!)Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE