2016-10-23

Ismert és elismert művészek a BohéméletbenAz operarajongó közönség egyik legkedveltebb előadása, a Bohémélet. Bámulatos dallamgazdagság jellemzi; az áriák zökkenőmentesen és nagy drámai hatással jelennek meg a gyors iramú dialógusok közepette. A sokat szenvedő Marcelben, a végzetasszonya-szerű Musette-ben, a csapongó Rodolphe-ban és a törékeny, tiszta Mimiben több az emberi érzelem, mint a szokásos verista szereplőgárdákban, és még a handabandázó Benoit és a filozofikus Colline is – aki az utolsó felvonásban egy híres áriát énekel a kabátjához – jól megrajzolt zenei személyiségek. A közönség teljes mértékben azonosul Puccini szereplőivel, így a végső tragédia olyan torokszorító, amilyenre a korabeli operák között nincs példa.

A legendás opera Musette szerepében a nemzetközi hírnevű Kele Brigitta lép fel, míg Mimit Egyed Apollónia, a Kolozsvári Magyar Opera fiatal tehetséges énekművésze alakítja. Rodolfo szerepében Florin Guzgă énekművészt, Marcello szerepében pedig Florin Estefant láthatja-hallhatja a közönség. További szereplők: Sándor Árpád, Szilágyi János, Mányoki László, Plesa Róbert, Peti Tamás Ottó. A október 27-én, csütörtökön este fél héttől kezdődő előadást Horváth József dirigálja. A produkciót Demény Attila állította színpadra.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).

Szeretettel várjuk!Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE