2017-05-23

Kortárs táncelőadás az Operában
Friss, lendületes, izgalmas és különleges kortárs táncelőadással várja a minőségi kultúra közönségét a Kolozsvári Magyar Opera. A balettkar nagysikerű előadását, A test ébredését és Bartók Béla A csodálatos mandarin című darabját május 29-én hétfőn, este 19 órától tűzte műsorára az intézmény. A produkciót Jakab Melinda állította színpadra, a zenekart Jankó Zsolt dirigálja.

A rendező-koreográfus elmondása szerint a táncművészt legfőképp a test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban. ,,Bátran mondhatom, legősibb hatóerönk a testi hatóerő. Itt dől el, hogy egyáltalán érdemes-e, akarunk-e megmozdulni. Ezáltal hatunk másokra, mozgásunkkal bármit megváltoztathatunk. A táncművész akkor lesz technikailag felkészült, amikor minden mozdulatban benne van, szinte egybeolvad vele, megmutatkozik, teret enged a nézőnek arra, hogy a test szellemét megértse” - tette hozzá Jakab Melinda.

Az előadás alkotói Viorica Bogoi, Vlad Moldovan, Popa Adrian (KID A) m.v., Popa Octavian m.v., Ionuța Simina Oprean, Delia Göllner, Ioana Tőkés, Kálmán Róbert Attila, Matei Holeleu m.v., Andreea Popa, Florin Ianc, Alin Rîpă, Oana Siminic m.v. , Rareș Arcadie Cîmpean táncosok, valamint Nagy Gergő zongorista, Tenkei Tibor és Szántó Szilárd díszlettervezők, Ledenják Andrea, Tankó Bernadett (a jelmeztervező munkatársa) és Jeremiás Bianca Imelda jelmeztervezők, Rareș Arcadie Cîmpean és Gabriela Rusu P. a koreográfus munkatársai. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE