2016-10-09

Mágnás Miska – a 2016/2017-es évad új bemutatója az operábanÚj bemutatóra kerül sor csütörtökön, október 13-án este fél héttől a Magyar Operában. A társulat Béres László rendezésében Szirmai Albert Mágnás Miska című operettjét mutatja be a nagyszínpadon. Az előadást Kulcsár Szabolcs dirigálja.

,,Tartózkodtunk a direkt aktualizálástól, sőt, korban is visszahelyeztük a történetet a huszadik század elejére – ám éppen ennek köszönhetően válik kortalanná, örök érvényűvé az előadás. A jól ismert dalok, a mára már klasszikussá vált replikák, helyzetek megmaradtak, mindez azzal a céllal, hogy a szórakoztatás mellett gondolatébresztésre is lehetőséget teremtő előadás szülessen. Az operett szórakoztató műfaj, de létrejötte mögött már megírása pillanatában is gondolatiság, üzenet rejtőzik. Úgy tűnhet, hogy „halott műfaj”, hiszen az utóbbi évtizedekben nem íródtak új operettek. Az előadás alkotóinak feltett szándéka bebizonyítani, hogy ez téves felfogás, hiszen minden kornak megvan az eszköztára ahhoz, hogy érvényesen színpadra vigyen száz vagy akár több száz éves műveket is. Ezt keressük a Mágnás Miskában: túl a szöveg színrevitelén, elsősorban a paródia, a gag és a stilizáció eszközeivel bizonyítjuk be, hogy ma is lehet érvényes operett-előadást színpadra állítani” – nyilatkozta Béres László rendező.

Az előadásban Mányoki László, Székely Zsejke, Fülöp Tímea, Chiuariu Lívia, Farkas Loránd, Szabó Levente, Mányoki Mária, Hary Judit, Jordán Éva, Ádám János, Madarász Lóránt, Balázs Borbála, Vigh Ibolya, Rétyi Zsombor, Gergely Elek és Venczel Péter látható.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Tasnády–Sáhi Péter dramaturg, Lőrincz Gyula díszlettervező, Ledenják Andrea jelmeztervező, Jakab Melinda koreográfus, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor és Ferenczi Endre hangversenymesterek, Incze G. Katalin, Nagy Ibolya, Nagy Gergő korrepetitorok.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).

Következő előadás: 2016. október 16., 11 óraFacebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE