2018-04-15

Marton Melindát ünnepli a Magyar Opera



Marton Melinda énekmûvész tiszteletére Emlékszel még... címmel gálakoncertet tartanak az Operában. A jeles eseményre április 22-én, vasárnap este hat órától kerül sor a Magyar Opera nagytermében.

,,Bármely feladatot is osztott rá az Élet, vagy a mindenkori színházi/operai sors, azt mindig erejének, tehetségének teljes és fáradhatatlan mozgósításával igyekezett megoldani: alázattal szolgálni az igazán nagy alkotókat és mûveiket, Mozarttól Verdiig, Erkelig – , és tisztességgel, tehetséggel törekedve felmutatni az operett mûfajának értékeit is. (…) A színpadhoz és a hazához való hûség, a fegyelmezett, az esetlegességet kizáró munka és ihletettség, expresszív drámai erõ és líraiság egyszerre jellemzik Marton Melinda mûvésztét, amellyel e jubileumi alkalomból is megörvendeztet bennünket” – nyilatkozta Kürthy András, a gála rendezõje.

Az est fellépõi: Antal Lívia, Ádám János, Barabás Zsuzsa, Viorica Bogoi, Lucia Bulucz, Petre Burcã, Fülöp Márton, Fülöp Tímea, Gáspár István, Hary Judit, Hercz Péter, Antonia Indrei, Simina O. Ionuța, Stefan von Korch, Madarász Lóránt, M. Kontz Gábor, Marton Melinda, Mányoki Mária, Molnár Mária, Pataki Enikõ, Peti Tamás Ottó, Popovici Zsófia, Rétyi Zsombor, Alin Rîpã, Sándor Csaba, Vlad Sebastian, Szeibert István, Tóth Márton, Vigh Ibolya. Közremûködik az Opera ének-, zene- és balettkara.

A gálát Horváth József és Varga Attila karmeterek dirigálják. Az est mûsorvezetõi: Pataki Enikõ, Mányoki László és Gabriela Rusu P. 

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétfõn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790). 







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE