2019-01-18

Nemzetközileg elismert vendégművészek a Toscában
Három, a nemzetközi operaéletben is megkerülhetetlen énekes lép fel a január 24-ei Toscában. A címszerepet Boross Csilla, Scarpiát Kálmándi Mihály, míg Mario Cavaradossit László Boldizsár alakítja. Az este fél héttől kezdődő előadást Horváth József vezényli.

A Toscát alakító világhírű operaénekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán szerzett diplomát. A Magyar Állami Operaház állandó meghívott művésze, a Janácek Opera (Brno) tagja. Számos díja mellett Verdi Az álarcosbál című művében nyújtott alakításáért 2014-ben elnyerte Melbourne-ben a Green Room Awards elnevezésű díjat, amellyel a színházi világ legjobbjait ismerik el ötvennyolc kategóriában.

Boross Csilla mellett szintén kiváló operaénekeseket láthatnak majd a nézők a Puccini-mű szerepeiben. Scarpiát Kálmándi Mihály énekli majd, aki a Kolozsvári Magyar Opera legutóbbi Rigoletto-előadásán teljesen lenyűgözte a közönséget elementáris erejű játékával és az egész teret betöltő baritonjával. Mario Cavaradossi megformálója ezúttal a népszerű László Boldizsár lesz. A további szerepekben Gergely Arnoldot, Köpeczi Sándort, Rigmányi Istvánt, Naphegyi Bélát, Kerekes Máriát és Peti Tamás Ottót láthatja-hallhatja a közönség.

Giacomo Puccini egyik legmegrázóbb operája szerelemről, hatalomról, erőszakról és az emberi természet határairól szól, Katona Zs. József rendezésében.

A háromfelvonásos opera ősbemutatóját 1900. január 14-én tartották a római Teatro Costanziban.

A produkcióra jegyek vásárolhatók online, a www.eventbook.ro oldalon vagy az opera jegypénztárában (hétfőn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között).Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE