2017-09-26

Oberon, a tündérkirálySzeptember 28-án, csütörtök este fél héttől játssza az évad első premierjét, Carl Maria von Weber Oberon, a tündérkirály  című operáját a Kolozsvári Magyar Opera. Az országos bemutató rendezője Selmeczi György.

Selmeczi György: 1826. Egy évszám. Neveltetésünkbe még a történelem iránti érdeklődés se lopta be ezt a szokatlanul konszolidált évtizedet, már ha eltekintünk az angol szakszervezeti törvény és Stephenson gőzmozdonyának megszületésétől. És minthogy a történelmi kronológiák csak ritkán adnak hírt a szellem és a művészetek állapotáról, az utókor kénytelen a nagy alkotók – például Carl Maria von Weber – művéből levezetni a kor szellemi arculatát (...).

Az előadás dirigense Jankó Zsolt, díszlettervezője Lőrincz Gyula, jelmeztervezője Ledenják Andrea, koreográfusa pedig Jakab Melinda. Magyar szöveg: Csákovics Lajos és Demény Péter.

A szereposztás tagjai: Bardon Tony, Pataki Adorján, Balla Sándor, Covacinschi Yolanda, Veress Orsolya, Molnár Mária, Fülöp Gergely Tímea, Viorica Bogoi, Vlad Sebastian, Rareș Arcadie Cîmpean, Tőtszegi Zsuzsa, Jakab Tamás

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétfőn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).