HÍREK • 2014-11-20

  Bemutattuk Szinetár Miklós Bánffyról szóló dokumentumfilmjét

  A Kolozsvári Magyar Opera szervezésében zajló Bánffy Miklós Napok kiemelt rendezvényeként 2014 november 19-én este 18 ürai kezdettel tekinthették meg az érdeklődök Szinetár MIklós Kossuth-díjas opera-, színház- és filmrendező három részes, A Nagyúr - grof. Bánffy Miklós c. dokumentumfilmjét.

 • 2014-11-07

  BÁNFFY MIKLÓS NAPOK, 2014. november 18-20

  Méltatlanul feledésbe merült életmű előtt tiszteleg a Bánffy Emlékév: Kolozsvár nagy szülöttét, gróf Bánffy Miklós reneszánsz egyéniséget hozza közelebb a közönséghez, születésének 140. évfordulójának alkalmával. Az Erdélyben és Magyarországon egyaránt megünnepelt emlékév záróakkordjaként a Kolozsvári Magyar Opera november 18. és 20. között színháztörténeti jelentőségű eseménysorozatnak, a Bánffy Miklós Napoknak ad otthont.

 • 2014-11-03

  Szinpadon a nagysikerű Báthory Erzsébet musical-opera

  Idén először tűzi műsorra az opera a Báthory Erzsébet című musicalt, a szereposztásban két neves külföldi vendégművésszel: a címszerepet Benedekffy Katalin, míg Walter nyomozót Szemenyei János alakítja.

 • 2014-11-03

  ÚJ SZEREPOSZTÁSBAN A CSÜTÖRTÖKI FIGARO HÁZASSÁGA

  A Figaro házasságát csütörtökön új szereposztásban láthatják: GERGELY ARNOLD (Almaviva gróf), BARABÁS ZSUZSA (Rosina grófnő), COVACINSCHI YOLANDA (Susanne), SÁNDOR ÁRPÁD (Figaro), SZÉKELY ZSEJKE (Cherubino)

 • 2014-10-28

  TÖRTÉNELMET ÍRTAK VASÁRNAP AZ OPERÁBAN

  Két teltház fogadta vasárnap, október 26-án azt az előadást, amely történelmi jelentőségű intézményünk számára. Több mint 1700 néző fordult meg a nap folyamán az operában. A mosoly országát mutatta be a Budapest Operettszínház a Kolozsvári Magyar Operával együttműkődve, két egymást követő időpontban a kolozsvári, és erdély számos részéről érkezett közönségnek.

 • 2014-10-22

  A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ KOLOZSVÁRON!

  Először lép fel Kolozsváron a világ legrangosabb operettszínháza. Október 26-án 15 és 19 órától Lehár Ferenc A mosoly országa című romantikus nagyoperettjét mutatja be a Budapesti Operettszínház teljes színpadi társulata, parádés szereposztással, lélegzetelállító látványvilágú díszleteivel és jelmezeivel, Kero rendezésében!

 • 2014-10-20

  Fedezd fel magadnak az OPERÁT!

  Kolozsváron vagy egyetemista három-négy-öt-hat (vagy még több évig)? Biztosan tudod már, hogy van pár dolog, amit ez idő alatt ki kell próbálnod, meg kell kóstolnod, át kell élned, meg kell tapasztalnod ;)! Mi úgy gondoljuk, hogy egyetemista éveidből nem maradhat ki az a kulturális szórakozás sem, amit CSAK Erdély fővárosában, Kolozsváron találsz meg. Ezért a Magyar Opera különböző kedvezményekkel, alternatív programokkal nyit feléd!

 • 2014-10-15

  MAI OPERAMESÉK - Lemezbemutató

  A Kolozsvári Magyar Opera által két éve megalkotott minőségi lemezfelvétel színpadi bemutatójára kerül sor 2014. október 19-én. A félig szcenírozott előadást 19 órától tekinthetik meg Budapesten, a Művészetek Palotájában, a kolozsvári opera zene- és énekkarának előadásában.

 • 2014-10-13

  Gálakoncert PUCCINI emlékére

  2014. október 16-án a Kolozsvári Magyar Opera újra széthúzza függönyét, hogy a zeneirodalom egyik legnagyobb operaszerzője, Giacomo Puccini előtt tisztelegjen. A két és fél órás gálakoncert 19 órától lesz megtekinthető.

 • 2014-10-08

  Diákkedvezmény a FIGARO HÁZASSÁGÁRA

  Hallottátok a hírt? Botrányos esküvő készül az Operában! 10 lejért / 2 személy, most te is az esemény vendége lehetsz!

 • 2014-10-02

  BÉRLETAJÁNLÓ és JEGYÁRAK

  Az idei évadban is jelentős kedvezményeknek örvendhetnek mindazok, akik bérletet váltanak az Operába. Nemcsak a műfajok színes, változatos skáláját foglaltuk kínálatunkba, hanem az előző évek tapasztalataiból és a közönség igényeinek megfigyelésére építve dolgoztuk ki ajánlatunkat.

 • 2014-10-01

  Figaro újratöltve, avagy egy őrült este az Operában

  Egy menyasszony, két férfi, na meg egy féltékeny feleség – milyen receptet adhat ez a házas élethez? A Kolozsvári Magyar Opera az újszerű Figaro házasságával nyújt betekintést a szerelmi háromszög (vagy inkább sokszög) bonyodalmaiba.