HÍREK • 2014-10-20

  Fedezd fel magadnak az OPERÁT!

  Kolozsváron vagy egyetemista három-négy-öt-hat (vagy még több évig)? Biztosan tudod már, hogy van pár dolog, amit ez idő alatt ki kell próbálnod, meg kell kóstolnod, át kell élned, meg kell tapasztalnod ;)! Mi úgy gondoljuk, hogy egyetemista éveidből nem maradhat ki az a kulturális szórakozás sem, amit CSAK Erdély fővárosában, Kolozsváron találsz meg. Ezért a Magyar Opera különböző kedvezményekkel, alternatív programokkal nyit feléd!

 • 2014-10-15

  MAI OPERAMESÉK - Lemezbemutató

  A Kolozsvári Magyar Opera által két éve megalkotott minőségi lemezfelvétel színpadi bemutatójára kerül sor 2014. október 19-én. A félig szcenírozott előadást 19 órától tekinthetik meg Budapesten, a Művészetek Palotájában, a kolozsvári opera zene- és énekkarának előadásában.

 • 2014-10-13

  Gálakoncert PUCCINI emlékére

  2014. október 16-án a Kolozsvári Magyar Opera újra széthúzza függönyét, hogy a zeneirodalom egyik legnagyobb operaszerzője, Giacomo Puccini előtt tisztelegjen. A két és fél órás gálakoncert 19 órától lesz megtekinthető.

 • 2014-10-08

  Diákkedvezmény a FIGARO HÁZASSÁGÁRA

  Hallottátok a hírt? Botrányos esküvő készül az Operában! 10 lejért / 2 személy, most te is az esemény vendége lehetsz!

 • 2014-10-02

  BÉRLETAJÁNLÓ és JEGYÁRAK

  Az idei évadban is jelentős kedvezményeknek örvendhetnek mindazok, akik bérletet váltanak az Operába. Nemcsak a műfajok színes, változatos skáláját foglaltuk kínálatunkba, hanem az előző évek tapasztalataiból és a közönség igényeinek megfigyelésére építve dolgoztuk ki ajánlatunkat.

 • 2014-10-01

  Figaro újratöltve, avagy egy őrült este az Operában

  Egy menyasszony, két férfi, na meg egy féltékeny feleség – milyen receptet adhat ez a házas élethez? A Kolozsvári Magyar Opera az újszerű Figaro házasságával nyújt betekintést a szerelmi háromszög (vagy inkább sokszög) bonyodalmaiba.

 • 2014-09-26

  Média Kiválóság díjjal tüntették ki Szép Gyula operaigazgatót

  Tizenegyedik alkalommal adták át a Média Kiválóság díjait szeptember 25-én Kolozsváron. Az Amaprenta Advertising és a Telekom által felajánlott díjakat olyan kolozsvári személyek kapják meg, akik jelentősen hozzájárulnak Kolozsvár közösségi és kulturális életének épüléséhez.

 • 2014-09-17

  A BIZÁNC opera alkotóival találkozott a sajtó

  A szeptember 17-én tartott sajtótájékoztatón részletesen ismertették a Selmeczi György által írt Bizánc című opera fontosabb tudnivalóit. Az eseményen jelen volt Selmeczi György zeneszerző, Jankó Zsolt karmester és Zakariás Zalán rendező is.

 • 2014-09-17

  ÉVADNYITÓ A KOLOZSVÁRI MAGYAR OPERÁBAN

  A Kolozsvári Magyar Opera évadnyitó sajtótájékoztatóján három téma került terítékre. A 2014/15-ös évad bemutatói és kiemelt előadásai, az intézmény arculati váltása valamint az évad első nagy produkciója, a Bizánc.

 • 2014-09-16

  BIZÁNC opera ősbemutató az évadnyitón

  A Bizánc című opera ősbemutatójára Selmeczi György kortárs magyar zeneszerző szülővárosában, Kolozsváron kerül sor.

 • 2014-09-16

  Kedvezmények diákoknak és nyugdíjasoknak!

  A tanévkezdés alkalmával kedvezményes ajánlattal várjuk az iskolásokat, egyetemistákat: két diák egy, 10 lejes jegy áráért tekintheti meg Selmeczi György Bizánc című operájának ősbemutatóját, szeptember 21-én, vasárnap 19 órától!

 • 2014-09-09

  Elhunyt DEHEL GÁBOR rendező, író, színművész

  Életének 74. évében elhunyt DEHEL GÁBOR rendező, író, színművész, aki két évtizeden át volt a Kolozsvári Magyar Opera rendezője. Dehel Gábor 1940. április 29-én született Szatmárnémetiben, 1962-ben végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben, majd a Kolozsvári Állami Magyar Színház szerződtette. Számos novellája, színészportréja, riportja, színházi kérdésekkel foglalkozó írása jelent meg, drámákat, illetve táncjáték-szövegkönyvet is írt.