2018-11-08

Otello - új bemutató az Opera színpadánÚj bemutatóra kerül sor csütörtökön, november 15-én este fél héttől a Magyar Operában. A társulat Albu István rendezésében Giuseppe Verdi Otello című operáját mutatja be a nagyszínpadon. Az előadást Jankó Zsolt dirigálja.

A Verdi-opera rendkívüli népszerűségének nemcsak az angol drámaköltő vagy az olasz zeneszerző az okozója, hanem maga a címszereplő, illetve alaptalan féltékenységének borzongatóan tragikus története. Otello ugyanis nemcsak szerelemféltő férj, hanem brutális gyilkos is, az elmezavar határán és jóval túl minden moralitáson. A nézőtérről látszhat akár szerencsétlen nyomorultnak is, az opera színpadán azonban bőszen daloló ura egy világnak, amelyet ugyan nem ő teremtett, de amelyet saját, nagyon is emberi hiszékenysége miatt, már-már isteni gesztussal tudhat lerombolni.

Az előadásban Marius Vlad Budoiu, Egyed Apollónia, Kálmándi Mihály, Veress Orsolya, Pataki Adorján, Bardon Tony, Szilágyi János, Sándor Csaba, Peti Tamás Ottó és Oprean Simina látható.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Tenkei Tibor díszlettervező, Starmüller Katalin, a szobrok készítője, Bocskai Gyopár jelmeztervező, Jakab Melinda koreográfus, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor, Ferenczi Endre hangversenymesterek, Nagy Gergő korrepetitor és Szabó Jenő rendezőasszisztens.

Következő előadás: 2018. november 17., 18 óraFacebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE