2018-11-08

Otello - új bemutató az Opera színpadán



Új bemutatóra kerül sor csütörtökön, november 15-én este fél héttõl a Magyar Operában. A társulat Albu István rendezésében Giuseppe Verdi Otello címû operáját mutatja be a nagyszínpadon. Az elõadást Jankó Zsolt dirigálja.

A Verdi-opera rendkívüli népszerûségének nemcsak az angol drámaköltõ vagy az olasz zeneszerzõ az okozója, hanem maga a címszereplõ, illetve alaptalan féltékenységének borzongatóan tragikus története. Otello ugyanis nemcsak szerelemféltõ férj, hanem brutális gyilkos is, az elmezavar határán és jóval túl minden moralitáson. A nézõtérrõl látszhat akár szerencsétlen nyomorultnak is, az opera színpadán azonban bõszen daloló ura egy világnak, amelyet ugyan nem õ teremtett, de amelyet saját, nagyon is emberi hiszékenysége miatt, már-már isteni gesztussal tudhat lerombolni.

Az elõadásban Marius Vlad Budoiu, Egyed Apollónia, Kálmándi Mihály, Veress Orsolya, Pataki Adorján, Bardon Tony, Szilágyi János, Sándor Csaba, Peti Tamás Ottó és Oprean Simina látható.

Az elõadás létrehozásában a rendezõ alkotótársai voltak: Tenkei Tibor díszlettervezõ, Starmüller Katalin, a szobrok készítõje, Bocskai Gyopár jelmeztervezõ, Jakab Melinda koreográfus, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor, Ferenczi Endre hangversenymesterek, Nagy Gergõ korrepetitor és Szabó Jenõ rendezõasszisztens.

Következõ elõadás: 2018. november 17., 18 óra







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE