2018-07-09

Rendkívüli hangverseny július 23-án Kolozsváron



A világ egyik legnagyobb fúvós zenekara (80 hangszer) európai körútja során 2018. július 23-án este 7 órakor Kolozsvárra, a Farkas (Mihail Kogãlniceanu) utca 3. szám alatti Auditorium Maximumba érkezik. A plakát ritka kulturális eseményt hirdet, amely bemutatja az igazi dél-koreai hagyományt és modernitást. Gye Jun Jeon karmester vezetésével a JEJU GAYAGEUM Együttes és Shin Eun Sook (daegeum – hagyományos fúvós hangszer) szólista mutatják be a koreai folklór exotikusságát. Emellett a közönség, Soyung Yu szoprán közremûködésével, megismerheti a nagyszerû zenekar elõadói képességét, a lírikus-szimfonikus, musical és filmzenei repertoárját.

 

2005 óta a Dabyeot – Youth Wind Orchestra Dél-Korea számos fesztiválján vett részt, emlékezetes elõadásokat nyújtva a Jeju Mûvészeti Központban és a Cheonjaeyeon vízesésnél, a JIWEF (2009) Fesztiválon, a The Watermill Center, az Austria Vienna Film Festival Celebration, a Czech Stonava Local Festival Celebration, a Bulgaria Lazarpark Orchestra Joint Concert elnevezésû rendezvényeken. 2012 óta Románia számos városában is felléptek már (Temesvár, Craiova és Bukarest).

Az esemény szervezõi a Dabyeot Kulturális Központ, a Gyongnam Tartomány, a Hamyang-gun és a CMS Vienna.

Dabyeot a Hamyang-gun hagyományos koreai neve, jelentése „a hely ahol a forró nap mindig ragyog”.

 

Partnerek: Transilvania Állami Filharmónia, Babeș-Bolyai Tudományegyetem és Art Napocensis Kulturális Egyesület.

Az esemény támogatói: Kolozsvári Magyar Opera, Kolozsvári Állami Magyar Színház, valamint a Sigismund Toduțã Zenei Fõgimnázium.

 

Jegyek online az eventim.ro és a biletmaster.ro oldalakon, illetve a Wens Tour utazási irodában (Eroilor 10. szám) és az Eventim ügynökségnél (Iulius Mall az információs iroda mellett) vásárolhatók.








Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE