2015-10-07

Rendkívüli hangverseny



Rendkívüli hangverseny
A 32 húrú cselló – Napocelli az Operában

A Napocelli csellóegyüttes rendkívüli hangversennyel örvendezteti meg a zenebarátokat október 20-án, kedden 19 órakor a Kolozsvári Magyar Operában.

A hangversenyen Bartók, Enescu, Dvoøák, Toduțã, Goens, Chopin, Klengel, Sibelius, Saint-Saëns, Debussy, Popper, Gross, Arutiunian, Mc Cartney és Dimitrescu mûveibõl csendülnek fel részletek.


A csellóegyüttest 2007-ben alapította Kostyák Imre és Ciprian Câmpean. A Napocelli vezetõje Kostyák Imre, aki 1981 óta Svájcban él, kamarazenészi és szólista tevékenysége mellett a Bázeli Zeneakadémia tanára. Elsõ szólistája Székely Attila, aki a Bécsi Szimfonikusok elsõ csellistája is egyben.

A zenekar évente októberi turnén vesz részt Erdély-szerte. Sikerét jelzi, hogy idén fennállásának kilencedik esztendejét ünnepli az együttes. Változatos, színes repertoárjuk felöleli a klasszikus zene összes stílusát és korszakát, ugyanakkor ismert tangók és dzsesszdarabok is megszólalnak együttesük húrjain.


Az együttes tagjai: Kostyák Imre (Kolozsvár - Bázel), Székely Attila (Kolozsvár - Bécs), Filip Papa (Temesvár – Kolozsvár - Jászvásár), Nagy Levente (Csíkszenttamás - Kolozsvár), Szabó Attila (Kolozsvár), Vilhelem András (Marosvásárhely – Kolozsvár), Jakabffy Kristóf (Kolozsvár), Kostyák Elõd (Kolozsvár)

https://youtu.be/S5FAWWm9OkY

https://www.youtube.com/watch?v=-KlXbnudDkQ

https://www.youtube.com/watch?v=C54Wd68xs0Q

https://youtu.be/AY2eTYcBHaQ












Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE