2017-01-17

Strauss-koncert január 19-én és 22-én a Kolozsvári Magyar OperábanStrauss hangversennyel köszönti idén is az új évet a Kolozsvári Magyar Opera. Január 19-én 19 órától látogathat el a közönség a Horváth József karmester által összeállított és vezényelt Mesél a bécsi erdő című hangversenyre. A koncertet műsorára tűzte még az intézmény január 22-én (Nyugdíjas bérlet) 19 órától. Idősebb és ifjabb Johann Strauss művei mellett Josef Strauss, Lehár Ferenc, Vittorio Monti alkotásaiból is elhangzanak részletek.

Az ünnepi hangversenyen közreműködik Csergő Domokos (xilofon) az Opera zene- és balettkara. A koreográfia Jakab Melinda és Rusu P. Gabriela munkája.

Az idősebb Johann Strauss Európa egyik leghíresebb zenésze volt, ő emelte a keringőt elsőként a hangversenypódium színvonalára. Az ifjú Johann, 1825-ben született Bécsben, örökölte apja tehetségét, már huszonötödik születésnapja előtt saját zenekarát vezényelte és csakhamar a könnyed zene utolérhetetlen mesterévé vált. Műveit zenei magabiztosság és derűs lendület jellemzi.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE