2015-10-08

Szerelem kétféleképpen a Magyar OperábanA hétvége a szerelemről szól a Kolozsvári Magyar Operában: szombaton Richard Wagner vígoperáját, vasárnap Ábrahám Pál operettjét láthatja a kolozsvári közönség.

Richard Wagner és Ábrahám Pál nevét semmilyen kontextusban nem említi együtt a zenei szakirodalom, ám az opera műsorában két olyan alkotásuk – a Szerelmi tilalom című vígopera és a Bál a Savoyban című operett – került egymás mellé, amelyek közös témája a szerelem. A Szerelmi tilalom című előadást először láthatja a közönség a második szereposztásban, a Bál a Savoyban egyik főszerepét pedig a nemzetközi hírnevű magánénekesnő, Kele Brigitta alakítja.

A nemrég bemutatott fiatalkori Wagner-opera a forradalmi lendület zenei tárháza. A zenét és a cselekményt egyaránt a könnyedség, játékosság jellemzi, ezt pedig méginkább kiemeli Szabó Máté finom humorú rendezése és Csákovics Lajos korszerű fordítása. A szombaton, október 10-én 18 órától (Színes operabérlet) kezdődő előadásban először lép színpadra Balázs Barbara, Fülöp Tímea és Jordán Éva.

Játékosságból és humorból a Szabó Emese rendezte revüoperettben sincs hiány. A Bál a Savoyban a harmincas években íródott, amikor már dübörög a kapitalizmus, a keringőnél népszerűbb a jazz, és egyre kevésbé megbotránkoztató, ha egy arisztokrata hölgy zeneszerzőként arat sikert. Az október 11-én 17 órától (Nyugdíjas bérlet) sorra kerülő előadást többek között azért sem szabad kihagyni, mert Madeleine szerepében Kele Brigitta lép színpadra.

Mindkét előadásra kedvezményes ajánlattal várja az opera a diákokat: két személy tekintheti meg az előadásokat egy, 10 lejes jegy áráért.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE