2018-03-24

Szerelmi bájital - új szereposztással az OperábanGaetano Donizetti korának egyik legtermékenyebb zeneszerzője volt. Örökérvényű művei közül ma is a világ zenés színházainak repertoárján találjuk a Szerelmi bájital mellett a Don Pasquale című vígoperát, vagy a tragikus hangvételű Lammermoori Luciát.

A Szerelmi bájital Donizetti operái közül talán a legnagyobb népszerűségnek örvend – életében is ezt tűzték a legsűrűbben műsorra. A librettót Bellini szövegkönyvírója, Felice Romani írta Scribe egyik színművéből, és a végeredmény ügyesen ötvözi a csípős komédiázást a mélyen átérzett pátosszal, ami a 19. század legvarázslatosabb operai csemegéjét eredményezi.

Szebbnél szebb dallamok követik egymást, és Rossini operáival ellentétben – amelyek sok esetben túl korán elpufogtatják sziporkáikat – a Szerelmi bájital fokozatosan válik egyre figyelemre méltóbbá. A keményszívű Adina (szoprán), a puhány Nemorino (tenor) és a szószátyár Dulcamara (bariton) számára Donizetti egyaránt olyan dallamokat írt, amelyek Romani szövegénél pontosabban festik le a lelkükben végbemenő változásokat.

Az előadás új szereposztással kerül színpadra március 29-én csütörtökön, 18.30 órai kezdettel. Adina szerepében Fülöp Tímeát, míg Nemorino szerepében Ștefan von Korch énekművészt láthatja a közönség. További szereplők: Peti Tamás Ottó, Mányoki László, Antal Lívia, Veress László, Viorica Bogoi, Tóth Márton

Az előadás karmestere Jankó Zsolt, rendezője pedig Kürthy András.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE


JÚN.
30.
18.00

Mi, muzsikus lelkek