2015-02-26

Szórakoztató hétvége musicallel és kabaréval az operábanMINDKÉT ELŐADÁSRA KAPHATÓK MÉG JEGYEK!

VALAHOL EURÓPÁBAN
február 28, 18:00 óra

A 2013. májusi bemutató óta nem marad üres szék (sőt, üres lépcső sem) a Béres László rendezte musical előadásain. A töretlen közönségsikerhez ugyanúgy hozzájárul a fent említett második világháború idején játszódó, az emberségről és szabadságvágyról szóló történet szépsége, mint a kiváló szereposztás, amelynek harminc tagja a hét és tizenhat év közötti korosztályból kerül ki. A siker titkára igazán csak az jöhet rá, aki maga is legalább egyszer megnézi Kuksi, Pötyi, Hosszú, Suhanc, Ficsúr, Szeplős és a többiek történetét.
A Valahol Európában című musicalnek a Kolozsvári Magyar Operában közel 20.000 nézője volt eddig, és folyamatosan teltházzal játsszuk. Volt már az előadás kapcsán alternatív programként rajzverseny, és karaoke is, ami szintén nagy sikernek örvendett.

MIRŐL SZÓL A MUSICAL?
A második világháború idején járunk, az égből bombák hullanak, kevés az élelem, és mindenki retteg, hiszen nem tudja, mire ébred holnap. A történet hősei olyan gyerekek, akik a háborúban elveszítették családjukat, otthonukat, és bandába verődve vándorolnak. Vezetőik a javítóintézetből megszökött, náluk alig idősebb fiúk: Hosszú, Ficsúr és Szeplős, később pedig csatlakozik hozzájuk Suhanc, akiről kiderül, hogy fiúruhába öltözött lány. Mivel nincs, mit enniük, lopásból élnek, emiatt hamarosan körözni kezdik őket, de a banda ügyesen kicsúszik üldözőik kezei közül.
Egy romos várban keresnek menedéket, ahol Simon Péter, az egykori karmester él a világtól elvonulva. Nehezen barátkoznak össze, hiszen vándorlásuk alatt a gyerekek megtanulták, hogy minden felnőtt az ellenségük. Simon Péter megtanítja a gyerekeket a zene szeretetére, és arra, hogy szabadságuk mindennél fontosabb, végül pedig ő lesz, aki megvédi üldözőiktől a csapatot: hivatalosan is befogadja őket a várba. De a győzelemnek ára van, az utolsó összecsapásban elvesztik társukat, Kuksit – őt siratja az előadás utolsó dala.


LETSHOW!
március 1, 18:00 


A számos teltháznak örvendő Letshow kabarét ebben az évadban utoljára, március 1-jén 18 órától tűzzük műsorra. Béres László, a Kolozsvári Magyar Opera művészeti tanácsadója, a Letshow és a Valahol Európában rendezője összegző gondolatait olvashatják az alábbiakban: 

„A közönség és a társulat visszajelzései alapján, úgy érzem, a rövid és gyors próbafolyamat után színvonalas mulattató előadást hoztunk létre. Amikor Kulcsár Szabolcs karmester úrral összeültünk átgondolni és kidolgozni a szilveszteri műsort, tudtuk, hogy olyan műfajjal állunk szemben, melynek nagyon jól meghatározott keretei vannak, és nagyon könnyű melléfogni. Kihívás volt a kitűzött cél: egy olyan igényes újévi kabaré létrehozása, amely minden kolozsvári és erdélyi néző számára kiváló, minőségi szórákozást nyújt. Azonban nemcsak az igényességre figyeltünk oda, hanem arra is, hogy az előadás színes legyen. Habár különálló részekből áll, az egymástól távol álló műfajok mégis szerves egységet alkotnak: van benne berlini kabaré, magyar népze, Broadway-i típusú musical, operett és még mulatós zene is. A lecsóban úgy főtt mindez szépen össze, hogy valóban megfelel a 21. századi közönség elvárásainak. Olyan darabokat és számokat választottunk, melyek az elmúlt tizenöt év szilveszteri repertoárjában nem – vagy csak alig – jelentek meg, valamint a koreográfiák látványban és dinamizmusban is újszerűek.
A nézőtérről észlelt érzések már a próbafolyamatkor is jelen voltak: kortól függetlenül mindenki vidáman és lelkesen dolgozott a közös siker érdekében. Büszke vagyok a társulatra és az egész intézményre, hogy együtt egy újabb teltházas produkciót vihettünk az opera színpadára és a közönség elé.
Remélem, hogy a jövő évadban is műsorra kerül az előadás.”Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE