2017-03-07

Sztárvendégek a Toscában



A világhírû Boross Csilla operaénekesnõ játssza a címszerepet, míg Scarpiát a nemzetközlieg elismert operamûvész Kálmándi Mihály alakítja a március 14-ei Toscában. A Kolozsvári Magyar Opera rendkívüli elõadását Jankó Zsolt vezényli, rendezõje Katona Zs. József. Giacomo Puccini Tosca címû remekmûvét március 14-én este fél héttõl tekintheti meg a közönség az opera nagytermében.

Puccini tevékenységében fonódik össze a bel canto gördülékenysége és a verizmus valóságközelisége, de míg a verizmus hirdetõit elsõsorban és mindenekelõtt az ,,élethez való hûség” érdekelte, addig Puccini számára a szépség volt a végsõ értékmérõ.

A Tosca római õsbemutatóján (1900. január 14., Teatro Costanzi) tombolt a közönség. Cavaradossi ,,E lucevan le stelle” (Tiszta csillagos éj volt) áriáját megismételtették, Puccinit pedig hatszor hívták a színpadra. Ettõl kezdve a Tosca az olasz operaszínpadok repertoárjának alapja lett.

Az elõadás szereplõi: Boross Csilla (Tosca), Pataki Adorján (Mario Cavaradossi), Kálmándi Mihály (Scarpia), Gergely Arnold (Cesare Angelotti), Köpeczi Sándor (A sekrestyés), Rigmányi István (Spoletta), Naphegyi Béla (Sciarrone), .Kerekes Mária (Pásztorfiú), Peti Tamás Ottó (Börtönõr)

BOROSS CSILLA operaénekesnõ Washingtontól Rómán át Sanghajig a világ számos operaházában énekelt már. Számos díja mellett 2016-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét a nemzetközi és hazai színpadokon egyaránt jelentõs sikereket arató énekmûvészete elismeréseként.


A kolozsvári zeneakadémián végzett KÁLMÁNDI MIHÁLY nemzetközi karrierje a trieszti Teatro Verdi Nabucco-produkciójával vette kezdetét, amely számos felkérést hozott világszerte. Kálmándi Mihály fellépett többek között Rómában, Nápolyban, Bécsben, Stockholmban, Londonban, Varsóban, de Szöulban és Új-Zélandon is.




Részletek:
http://www.opera.hu/tarsulat/szemely/boross-csilla/


http://www.opera.hu/tarsulat/szemely/kalmandy-mihaly/

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az Opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, tel.: 0754-050150, 0371-395790).

Szeretettel várjuk az elõadásra!









Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE