2017-03-07

Sztárvendégek a ToscábanA világhírű Boross Csilla operaénekesnő játssza a címszerepet, míg Scarpiát a nemzetközlieg elismert operaművész Kálmándi Mihály alakítja a március 14-ei Toscában. A Kolozsvári Magyar Opera rendkívüli előadását Jankó Zsolt vezényli, rendezője Katona Zs. József. Giacomo Puccini Tosca című remekművét március 14-én este fél héttől tekintheti meg a közönség az opera nagytermében.

Puccini tevékenységében fonódik össze a bel canto gördülékenysége és a verizmus valóságközelisége, de míg a verizmus hirdetőit elsősorban és mindenekelőtt az ,,élethez való hűség” érdekelte, addig Puccini számára a szépség volt a végső értékmérő.

A Tosca római ősbemutatóján (1900. január 14., Teatro Costanzi) tombolt a közönség. Cavaradossi ,,E lucevan le stelle” (Tiszta csillagos éj volt) áriáját megismételtették, Puccinit pedig hatszor hívták a színpadra. Ettől kezdve a Tosca az olasz operaszínpadok repertoárjának alapja lett.

Az előadás szereplői: Boross Csilla (Tosca), Pataki Adorján (Mario Cavaradossi), Kálmándi Mihály (Scarpia), Gergely Arnold (Cesare Angelotti), Köpeczi Sándor (A sekrestyés), Rigmányi István (Spoletta), Naphegyi Béla (Sciarrone), .Kerekes Mária (Pásztorfiú), Peti Tamás Ottó (Börtönőr)

BOROSS CSILLA operaénekesnő Washingtontól Rómán át Sanghajig a világ számos operaházában énekelt már. Számos díja mellett 2016-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét a nemzetközi és hazai színpadokon egyaránt jelentős sikereket arató énekművészete elismeréseként.


A kolozsvári zeneakadémián végzett KÁLMÁNDI MIHÁLY nemzetközi karrierje a trieszti Teatro Verdi Nabucco-produkciójával vette kezdetét, amely számos felkérést hozott világszerte. Kálmándi Mihály fellépett többek között Rómában, Nápolyban, Bécsben, Stockholmban, Londonban, Varsóban, de Szöulban és Új-Zélandon is.
Részletek:
http://www.opera.hu/tarsulat/szemely/boross-csilla/


http://www.opera.hu/tarsulat/szemely/kalmandy-mihaly/

Az előadásra jegyek vásárolhatók az Opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, tel.: 0754-050150, 0371-395790).

Szeretettel várjuk az előadásra!

Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE