2016-10-24

Taroltak a kolozsvári énekművészek KomárombanÖt ország, harminckilenc énekese vett részt október 22-én és 23-án a X. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyen a Komáromi Városi Művelődési Központban. A Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt tizedik alkalommal szervezték meg a névadó zeneszerző szülővárosában, Komáromban, 2016. október 21-24. között. Kilenc bonviván, tizenkilenc primadonna és nyolc szubrett-buffó páros érkezett Komáromba. Szlovákián és Magyarországon kívül a Kolozsvári Magyar Operából, Lengyelországból és Oroszországból is jöttek énekesek. A megmérettetésen a Kolozsvári Magyar Opera öt fiatal művésze szerepelt: Fülöp Gergely Tímea, Chiuariu Lívia, Rétyi Zsombor, Szabó Levente és Kis Lukács Bernadett, Szép Gyula igazgatót pedig a zsűriben való részvételre kérték fel a szervezők. Október 23-án tizenhat énekes állt a nemzetközi zsűri és a közönség elé, a Budapesti Operettszínház Zenekara kíséretében, Makláry László vezényletével.

Fülöp-Gergely Tímea, a Kolozsvári Magyar Opera énekművésze primadonna kategóriában 2. helyen végzett, Szabó Levente közönségdíjat és a zsűri különdíját nyerte el, míg Chiuariu Lívia szintén a zsűri különdíjában, illetve a Mgr. Art. Dagmar Livorová különdíjában részesült.

A nemzetközi versenyen való részvétel valamennyi fiatal énekes számára egyedi alkalmat jelentett, hiszen Európa-szerte ritkán szerveznek kimondottan operetténekeseknek szánt vetélkedőt. A fiatal tehetségek szakmai fejlődésének, karrierjének támogatása nem csak a Kolozsvári Magyar Opera, hanem a városbeli és tágabb értelemben a teljes erdélyi magyar közösség számára előnyökkel jár. A hétről hétre több száz néző előtt játszott operettelőadásokban nyújtott művészi teljesítményük a romániai magyar nyelvű kulturális kínálat rangját emeli.


GRATULÁLUNK A MŰVÉSZEKNEK!

Az esemény főtámogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE