2014-12-15

TELTHÁZ VÁRJA A TÁNCJÁTÉK-BEMUTATÓT



Már csak egy nap választ el a Szentivánéji álom táncjáték bemutatójától. 2014. december 16-án 18.30 órától a Kolozsvári Magyar Opera Shakespeare ismert drámájának történetét viszi színpadra tánc formájában, Jakab Melinda koreográfus rendezésében. A zenekart Jankó Zsolt karmester vezényli, dramaturg Alexandra Felseghi. 
„A legváratlanabb álom is rejtvényhez hasonlatos, amely egy vágyat rejt, vagy annak ellenkezõjét, egy rettegést” – mondja az olasz író, Italo Calvino. A Szentivánéji álom hõsei arra készülnek, hogy életre szóló hûséget fogadjanak egymásnak, és az esküvõ elõtti éjszakán szembe kell nézniük minden vágyukkal és félelmükkel, amirõl napközben nem vesznek tudomást. Az erdõ a tudatalatti játszótere, ahol a szereplõk megtehetik mindazt, amit nappal nem tudnak vagy nem mernek. Az ellentmondások, a kétértelmûség tere ez, minden lehetõség gyûjtõhelye. Ha hiszünk a címnek, a történet a szereplõk álmában játszódik, mégis a nézõtéren ülve valóságosként fogadjuk el az eseményeket, nem kételkedünk a tündérek létezésében.
És ha így van: ki az, aki álmodik? A szereplõk – vagy mi, a közönség?
Az elõadás játékosan közelít a mindannyiunkat foglalkoztató egyetemes témákhoz: az élet, a halál, a szerelem szinte minden kor mûvészetében visszatérnek, de mindig másképpen, új színben, új oldalról, az új kor felfogása szerint.

Az elõadás idõtartama kb. 1 óra 30 perc. Szeretettel várjuk a sajtó képviselõit az Opera decemberi ajánlatának elsõ bemutatójára.

SZEREPOSZTÁS
Vezényel: Jankó Zsolt

Szereplõk: Cîmpean Rareş, Bogoi Viorica, Cãtãlin Filip, Kálmán Róbert, Oprean Simina, Tõkés Ioana, Ianc Florin, Bob Dan, Ciocan Raul, Popa Andrea, Székely Dániel, Hosu Sergiu, Raţiu Camelia, Katrinecz Erika, Pop Radu Valentin, Maja Liliana, Popescu Laurenţiu, Preda Sever, Timofte Daniela, Barabás Júlia, Göllner Delia, Cristea Diana

Fellép a Kolozsvári Magyar Opera zene- és balettkara, valamint az Octavian Stroia Balettiskola diákjai és a Katrinecz Erika táncstúdió növendékei

Díszlettervezõ: Venczel Attila
Jelmeztervezõ: Ledenják Andrea
Dramaturg: Alexandra Felseghi
Hangversenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre
Ügyelõ: Gálffy Erzsébet

A rendezõ munkatársa: Cîmpean Rareș
Rendezõ-koreográfus: Jakab Melinda

Kolozsvár, 2014. december 15.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE