2014-12-15

TELTHÁZ VÁRJA A TÁNCJÁTÉK-BEMUTATÓT



Már csak egy nap választ el a Szentivánéji álom táncjáték bemutatójától. 2014. december 16-án 18.30 órától a Kolozsvári Magyar Opera Shakespeare ismert drámájának történetét viszi színpadra tánc formájában, Jakab Melinda koreográfus rendezésében. A zenekart Jankó Zsolt karmester vezényli, dramaturg Alexandra Felseghi. 
„A legváratlanabb álom is rejtvényhez hasonlatos, amely egy vágyat rejt, vagy annak ellenkezőjét, egy rettegést” – mondja az olasz író, Italo Calvino. A Szentivánéji álom hősei arra készülnek, hogy életre szóló hűséget fogadjanak egymásnak, és az esküvő előtti éjszakán szembe kell nézniük minden vágyukkal és félelmükkel, amiről napközben nem vesznek tudomást. Az erdő a tudatalatti játszótere, ahol a szereplők megtehetik mindazt, amit nappal nem tudnak vagy nem mernek. Az ellentmondások, a kétértelműség tere ez, minden lehetőség gyűjtőhelye. Ha hiszünk a címnek, a történet a szereplők álmában játszódik, mégis a nézőtéren ülve valóságosként fogadjuk el az eseményeket, nem kételkedünk a tündérek létezésében.
És ha így van: ki az, aki álmodik? A szereplők – vagy mi, a közönség?
Az előadás játékosan közelít a mindannyiunkat foglalkoztató egyetemes témákhoz: az élet, a halál, a szerelem szinte minden kor művészetében visszatérnek, de mindig másképpen, új színben, új oldalról, az új kor felfogása szerint.

Az előadás időtartama kb. 1 óra 30 perc. Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit az Opera decemberi ajánlatának első bemutatójára.

SZEREPOSZTÁS
Vezényel: Jankó Zsolt

Szereplők: Cîmpean Rareş, Bogoi Viorica, Cătălin Filip, Kálmán Róbert, Oprean Simina, Tőkés Ioana, Ianc Florin, Bob Dan, Ciocan Raul, Popa Andrea, Székely Dániel, Hosu Sergiu, Raţiu Camelia, Katrinecz Erika, Pop Radu Valentin, Maja Liliana, Popescu Laurenţiu, Preda Sever, Timofte Daniela, Barabás Júlia, Göllner Delia, Cristea Diana

Fellép a Kolozsvári Magyar Opera zene- és balettkara, valamint az Octavian Stroia Balettiskola diákjai és a Katrinecz Erika táncstúdió növendékei

Díszlettervező: Venczel Attila
Jelmeztervező: Ledenják Andrea
Dramaturg: Alexandra Felseghi
Hangversenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre
Ügyelő: Gálffy Erzsébet

A rendező munkatársa: Cîmpean Rareș
Rendező-koreográfus: Jakab Melinda

Kolozsvár, 2014. december 15.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE