2015-03-27

Teltházas bemutató várható A bajadéronA Kolozsvári Magyar Opera március 29-én, vasárnap 18 órától újabb Kálmán Imre operettet mutat be: A bajadértA mostani időpontra teltház van, de jövő vasárnap, április 5-én 17 órától újra színpadra kerül az előadás.

Kálmán Imre operettjének ősbemutatója már szinte egy évszázaddal a hátunk mögött van, hiszen 1921-ben mutatták be először Bécsben. A különleges dallamok, a humorral fűszerezett vallomásos duettek az folyamatosan változó házassági ajánlatok történetét varázsolják felejthetetlenné. 

A Párizsi Operettszínház páholyfolyosóján induló történet nem kevés bonyodalommal jár. A központi szál Radjami, az indiai herceg és egy énekesnő, Odette kapcsolata köré szerveződik, akiknek kapcsolata politikai akadályokba ütközik. A herceg ugyanis a spanyol–indiai béke megtartása érdekében a számára ismeretlen infánsnővel kellene házasságot kössön, de ő senki tanácsára nem hajlandó lemondani szerelméről. Hogy megelőzzék a hadiállapot kialakulását, a két nagykövet tervet sző a pár szétválasztására: meghívják a francia társulatot – és így Odette-et – Indiába, hogy a herceg is velük tartson a hajón, és így hazacsalhassák. Az útra csatlakozik hozzájuk az elbűvölő hölgy néhány rajongója, még jobban összekuszálva a szálakat. Hogy a történet végén ki és kit vár az oltárnál? Ez csak a fedélzeten derül ki…

Az előadás szereplői Szabó Levente, Veres Noémi, Rétyi Zsombor, Ádám János, Székely Zsejke, Barabás Zsuzsa, Plesa Róbert, Gergely Elek, Mányoki László, Varga Attila, Sándor Csaba, Rigmányi István, Gergely Arnold, Kerekes Mária, Popovici Zsófia, Peti Tamás Ottó, Kovács Ferenc. Fellép a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara

Az operett rendezője Gombár Annamária, aki a Moravetz Levente által az Opera számára átdolgozott szövegkönyvre építette az előadást. Vezényel Incze G. Katalin. A díszleteket Polgár Péter, a jelmezeket Ledenják Andrea tervezte, koreográfus Antal József.
Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE