2015-11-21

Tisztelgés az alkotás és az alkotó előttAz igazi művész, testi és lelki komfortjának végső feláldozásával válik egy önálló szellemi világ megalkotójává, kiszabadítva magát a mindennapi végzések szorításából és örömet nyújtva embertársainak. Jól tudjuk, az ár dermesztő, hiszen mindörökre viselnie kell a másság pecsétjét, a bizalmatlanság, az irigység és az áskálódások birodalmában.

Selmeczi György, zeneszerzőként, zongoraművészként, karmesterként, rendezőként, zenepedagógusként és kivételes szervezőegyéniségként immár 25 éve hű munkatársa a Kolozsvári Magyar Operának, s neki köszönhetjük a felejthetetlen előadások leghosszabb sorozatát. Neki köszönhetjük, többek között a kortárs operaművészet jelenlétét színpadunkon, azokat a szerzőket, akiknek műveit az Operában mutatták be először. Jelezzük igényes és korszerű repertoár-alakítását, és tisztelegjünk most azelőtt a törekvése előtt, mellyel évek óta határainkon kívül is népszerűsíti az erdélyi magyar zenés színház produkcióinak legjavát. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy televíziós népszerűsítő sorozatot készített az operáról Kolozsvári operamesék címmel. 

Legjobb műveinek bemutatásával tisztelgünk a nagy művész előtt, megvallva azt, hogy Ő mindig a miénk volt és a miénk is marad. A Selmeczi György 25 éves kolozsvári jubileumára rendezett gálahangversenyen az Opera kiváló énekesei mellett neves vendégművészek is fellépnek, így Pasztircsák Polina, Kovács János, Kovács István, Sebők Klára, Béres Melinda, Márkos Albert és Rónai Ádám. Az esemény rangját emeli a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak és a Jazzybirds együttesnek a produkciója. A gálán az ismert operarészletek mellett híres sanzonok, filmdalok és musical-részletek is felcsendülnek majd. A csütörtöki eseményen Kovács János, Incze G. Katalin, Jankó Zsolt és Kulcsár Szabolcs vezényel. A koncert és a ráadás című gálahangversenyre november 26-án, este hétkor kerül sor a Kolozsvári Magyar Operában.

Ünnepeljük együtt az alkotást és az alkotót, aki annyi felejthetetlen élménnyel ajándékozott meg minket!Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE