2014-10-28

TÖRTÉNELMET ÍRTAK VASÁRNAP AZ OPERÁBAN



Két teltház fogadta vasárnap, október 26-án azt az elõadást, amely történelmi jelentõségû intézményünk számára. Több mint 1700 nézõ fordult meg a nap folyamán az operában. A mosoly országát mutatta be a Budapest Operettszínház a Kolozsvári Magyar Operával együttmûkõdve, két egymást követõ idõpontban a kolozsvári, és erdély számos részérõl érkezett közönségnek. Az operett rendezõje, Kerényi Miklós Gábor, azaz KERO elõadás végén az esemény fontosságát hangsúlyozta mondván:

„Elõször látogat a Budapesti Operettszínház Erdélybe. Mi is azt a szeretetet hoztuk a színpadra Önöknek, amit mi magunk kapunk otthon a budapesti operettszereõ közönség részérõl. Köszönöm a kolozsvári közönségnek, hogy jelen volt ezen történelmi eseményen.
Köszönet illeti a Kolozsvári Magyar Opera vezetõségét, Szép Gyula igazgatót, valamint Balogh Zoltánt, a magyarországi emberi erõforrások miniszterét a támogatásért.
Óriási köszönetet mondok ugyanakkor a kolozsvári zenekarnak, hiszen A mosoly országának zenéje a mûfaj egyik kihívása.
A zenés népszínház mûfaja nagy erõvel bír: Igazán csak a nagy zenés produkciók képesek rá, hogy ennyi embert, tömegeket bevonzzanak az operába, a színház termébe. Sõt, ez esetben országhatárokat is eltöröltünk pár órára.
Az operett hungarikum. Mi vagyunk képesek arra, hogy megéljük a szélsõségeknek a kavalkádját, el tudunk mosolyodni az irónia, szomorúság és humor ötvözetén. Csak mi tudjuk ezt itt, a Kárpát-medencében megélni. Õrizzük hát közösen az operettet!”


Kolozsvár,
2014. október 27.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE