2014-10-28

TÖRTÉNELMET ÍRTAK VASÁRNAP AZ OPERÁBANKét teltház fogadta vasárnap, október 26-án azt az előadást, amely történelmi jelentőségű intézményünk számára. Több mint 1700 néző fordult meg a nap folyamán az operában. A mosoly országát mutatta be a Budapest Operettszínház a Kolozsvári Magyar Operával együttműkődve, két egymást követő időpontban a kolozsvári, és erdély számos részéről érkezett közönségnek. Az operett rendezője, Kerényi Miklós Gábor, azaz KERO előadás végén az esemény fontosságát hangsúlyozta mondván:

„Először látogat a Budapesti Operettszínház Erdélybe. Mi is azt a szeretetet hoztuk a színpadra Önöknek, amit mi magunk kapunk otthon a budapesti operettszereő közönség részéről. Köszönöm a kolozsvári közönségnek, hogy jelen volt ezen történelmi eseményen.
Köszönet illeti a Kolozsvári Magyar Opera vezetőségét, Szép Gyula igazgatót, valamint Balogh Zoltánt, a magyarországi emberi erőforrások miniszterét a támogatásért.
Óriási köszönetet mondok ugyanakkor a kolozsvári zenekarnak, hiszen A mosoly országának zenéje a műfaj egyik kihívása.
A zenés népszínház műfaja nagy erővel bír: Igazán csak a nagy zenés produkciók képesek rá, hogy ennyi embert, tömegeket bevonzzanak az operába, a színház termébe. Sőt, ez esetben országhatárokat is eltöröltünk pár órára.
Az operett hungarikum. Mi vagyunk képesek arra, hogy megéljük a szélsőségeknek a kavalkádját, el tudunk mosolyodni az irónia, szomorúság és humor ötvözetén. Csak mi tudjuk ezt itt, a Kárpát-medencében megélni. Őrizzük hát közösen az operettet!”


Kolozsvár,
2014. október 27.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE