2015-01-19

Új szereposztással a Szerelmi bájital az operábanJanuár 22-én, csütörtökön 18.30-tól új szereposztásban kerül színpadra a Szerelmi bájital című előadás a Kolozsvári Magyar Operában. Az előadásban először lép fel Fülöp Tímea, Mányoki László és Jordán Éva, Nemorino szerepében pedig Hector Lopez-Mendoza mexikói tenort láthatjuk.
Az opera egy remekmű, az egész operatörténet egyik legkedveltebb és legtöbbet játszott darabja. Mi az oka annak, hogy 180 év után is népszerű, színpadra állítók és közönség egyaránt szereti? Miért nem lett például hasonló siker az ugyanebben az évben bemutatott másik három Donizetti-mű (Fausta; Ugo, conte di Parigi és Sancia di Castiglia)? Mert megvan benne, ami az igazán jó operákhoz nélkülözhetetlen: egy szellemes, jó ritmusú szövegkönyv, mely segít a humoros szerelmi történet körvonalazásában. Manapság is sokan örülnénk egy kis segítségnek szívügyeink rendezésében, még akkor is, ha az mágikus ital formájában érkezik...

Az előadás szereplői: Fülöp Tímea, Balla Sándor, Mányoki László, Jordán Éva, Kovács Ferenc, Bogoi Viorica és Tóth Márton. Nemorino szerepében Hector Lopez-Mendoza.
Az előadás rendezője Kürthy András, vezényel Horváth József. A karigazgató Kulcsár Szabolcs, a koncertmester Barabás Sándor és Ferenczi Endre, koreográfus Adrian Mureşan. A jelmezeket Pilinyi Mária, díszleteket Székely László tervezte.

Kedvezményes jegyet válthatnak a diákok: ketten mehetnek be egy jeggyel (10 lejért) az előadásra.
Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE