2016-01-04

Újévi hangverseny az Operában
Strauss hangversennyel köszönti idén is az új évet a Kolozsvári Magyar Opera. Január 7-én 19 órától (Színes operabérlet) látogathat el a közönség a Horváth József karmester által összeállított és vezényelt Felhívás a keringőre című hangversenyre. A koncertet műsorára tűzte még az intézmény január 16-án 19 órától. Idősebb és ifjabb Johann Strauss művei mellett Franz von Suppé, Carl Maria von Weber, Vittorio Monti, Antonín Dvorák, Johannes Brahms alkotásaiból is elhangzanak részletek.

Az ünnepi hangversenyen közreműködik Balázs Barbara magánénekes, Kostyák Előd szólamvezető csellóművész, az Opera zene- és balettkara. A koreográfia Jakab Melinda és Rusu P. Gabriela munkája.

Az idősebb Johann Strauss Európa egyik leghíresebb zenésze volt, ő emelte a keringőt elsőként a hangversenypódium színvonalára. Az ifjú Johann, 1825-ben született Bécsben, örökölte apja tehetségét, már huszonötödik születésnapja előtt saját zenekarát vezényelte és csakhamar a könnyed zene utolérhetetlen mesterévé vált. Műveit zenei magabiztosság és derűs lendület jellemzi.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE