2015-05-19

ÚJRA SZÍNPADON A BAJADÉRAz indiai herceg és a francia énekesnő szerelmi története újból megtekinthető május 23-án, szombaton este 18 órától a Kolozsvári Magyar Operában. Az előadás karmestere Incze G. Katalin.

Gombár Annamária, az előadás rendezője, Kálmán Imre műve kapcsán elmondta: ,,Egy operett-előadásban a legnehezebb, hogy minden eleme, tehát a látvány – jelmezek, mozgás, díszlet–, a zene és az ének összehangolva, egységet alkotva jelenjenek meg. A bajadérnál ráadásul különböző kultúrák keverednek. De mi a közös bennük? Hogy mindannyian, nemzetiségükre való tekintet nélkül, emberek. Szeretnek, haragszanak, harcolnak, kibékülnek. (...) A cél tehát: megmutatni az Embert, mert abban a pillanatban, amikor egy személy érzelmeit és gondolatait látjuk, megtaláljuk benne önmagunkat.”

Az előadást a második szereposztásban láthatja a közönség. Fellép Szabó Levente, Balázs Barbara, Rétyi Zsombor, Ádám János, Székely Zsejke, Fülöp Tímea, Plesa Róbert, Gergely Elek, Mányoki László, Varga Attila, Sándor Csaba, Rigmányi István, Gergely Arnold, Kerekes Mária, Popovici Zsófia, Peti Tamás Ottó és Kovács Ferenc.

Közreműködik a KMO ének-, zene- és balettkara

A díszletet Polgár Péter, a jelmezt pedig Ledenják Andrea készítette. A bajadér koreográfusa Antal József.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE