2015-05-19

ÚJRA SZÍNPADON A BAJADÉR



Az indiai herceg és a francia énekesnõ szerelmi története újból megtekinthetõ május 23-án, szombaton este 18 órától a Kolozsvári Magyar Operában. Az elõadás karmestere Incze G. Katalin.

Gombár Annamária, az elõadás rendezõje, Kálmán Imre mûve kapcsán elmondta: ,,Egy operett-elõadásban a legnehezebb, hogy minden eleme, tehát a látvány – jelmezek, mozgás, díszlet–, a zene és az ének összehangolva, egységet alkotva jelenjenek meg. A bajadérnál ráadásul különbözõ kultúrák keverednek. De mi a közös bennük? Hogy mindannyian, nemzetiségükre való tekintet nélkül, emberek. Szeretnek, haragszanak, harcolnak, kibékülnek. (...) A cél tehát: megmutatni az Embert, mert abban a pillanatban, amikor egy személy érzelmeit és gondolatait látjuk, megtaláljuk benne önmagunkat.”

Az elõadást a második szereposztásban láthatja a közönség. Fellép Szabó Levente, Balázs Barbara, Rétyi Zsombor, Ádám János, Székely Zsejke, Fülöp Tímea, Plesa Róbert, Gergely Elek, Mányoki László, Varga Attila, Sándor Csaba, Rigmányi István, Gergely Arnold, Kerekes Mária, Popovici Zsófia, Peti Tamás Ottó és Kovács Ferenc.

Közremûködik a KMO ének-, zene- és balettkara

A díszletet Polgár Péter, a jelmezt pedig Ledenják Andrea készítette. A bajadér koreográfusa Antal József.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE