2015-03-17

UTOLSÓ ELŐTTI ELŐADÁSÁHOZ ÉRKEZETT A NAGYSIKERŰ VALAHOL EURÓPÁBAN MUSICALValahol Európában c. musicalt ebben a szereposztásban utolsó előtti alkalommal láthatja a nagyérdemű közönség, 2015. március 22-én 11 órától. 
Bemutatója óta nem maradt üres szék a Kolozsvári Magyar Operában. Szinte 20.000 néző látta már azt a musicalt, amely az emberségről és szabadságvágyról szól. 3 év elteltével elmondhatjuk, hogy a kolozsváriak és erdélyiek életében is történelmet írt, hiszen gyerekeket, felnőtteket és egész családokat kovácsolt közösséggé. A közel 30 fiatal, akik hat és tizenhét évesen kezdték a Valahol Európában kalandját mondhatni, az előadás sikerével együtt nőttek fel, majd ki belőle.


MIRŐL SZÓL A VALAHOL EURÓPÁBAN MUSICAL?

A második világháború idején járunk, az égből bombák hullanak, kevés az élelem, és mindenki retteg, hiszen nem tudja, mire ébred holnap. A történet hősei olyan gyerekek, akik a háborúban elveszítették családjukat, otthonukat, és bandába verődve vándorolnak. Vezetőik a javítóintézetből megszökött, náluk alig idősebb fiúk: Hosszú, Ficsúr és Szeplős, később pedig csatlakozik hozzájuk Suhanc, akiről kiderül, hogy fiúruhába öltözött lány. Mivel nincs, mit enniük, lopásból élnek, emiatt hamarosan körözni kezdik őket, de a banda ügyesen kicsúszik üldözőik kezei közül.
Egy romos várban keresnek menedéket, ahol Simon Péter, az egykori karmester él a világtól elvonulva. Nehezen barátkoznak össze, hiszen vándorlásuk alatt a gyerekek megtanulták, hogy minden felnőtt az ellenségük. Simon Péter megtanítja a gyerekeket a zene szeretetére, és arra, hogy szabadságuk mindennél fontosabb, végül pedig ő lesz, aki megvédi üldözőiktől a csapatot: hivatalosan is befogadja őket a várba. De a győzelemnek ára van, az utolsó összecsapásban elvesztik társukat, Kuksit – őt siratja az előadás utolsó dala.

A MUSICAL ALKOTÓI ÉS SZEREPOSZTÁSA:

Radványi Géza azonos című filmje alapján 1995-ben született meg a musical változat, melynek zenéjét Dés László szerezte, dalszövegeit Nemes István, a szövegkönyvet pedig Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter írta. A musical követi a film történetszálát, a szereplők is ugyanazok. A darab, amelyet immár kultmusical gyanánt méltatnak a reklámanyagok, tartós sikert aratott, s máig rokonszenves ábrázolatát adja Dés László zeneszerzői erényeinek.

Vezényel: Kulcsár Szabolcs

Szereplők: Ádám János (Simon Péter), Farkas Loránd (Hosszú), Kerekes Mária (Suhanc / Éva), Laczkó V. Róbert (Ficsúr), Marosán Csaba (Szeplős), Szilágyi János / Madarász Lóránt (Egyenruhás), Rigmányi István (Sutyi), Mányoki László (Tanító), Gergely Elek (Leventeoktató), Kovács Ferenc (Tróger, Sofőr), Rétyi Zsombor (Bálint)

A gyerekcsapat: Ábrahám Gellért / Sárosi Áron (Kuksi), Szélyes Nóra / Jenei Eszter (Pötyi), Jakab Ádám Gergő (Professzor), Bogdán Farkas / Mostis Balázs (Csóró)
Adorjáni Csenge, Albert Eszter, Ábrahám Dóra, Bács Tímea, Benkő Lilla, Gorzó Boglárka,
Jenei Brigitta, Jenei Erzsébet, Könczey Ágota, Lönhart Csenge, Márton Ildikó Beáta,
Miklósi Hunor, Nagy Gellért, Pánczél Kata, Petrov Áron, Radó Noémi, Rázmán Orsolya,
Sánta Orsolya, Sógor Bence, Sógor Dénes, Szász Botond, Szenkovics Dávid, Tonk Bence Márton,
Tulogdi Szűcs Botond, Vincze Csenge

Díszlet- és jelmeztervező: Cristian Gătina
Koreográfus: Jakab Melinda

Rendező: Béres László


Jegypénztás nyitvatartási ideje: minden nap 10.00 – 13.00 és 16.30 – 18.30 óra között.
Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE