2017-11-19

Vendégművészek a Don GiovannibanVendégművészekkel játssza november 23-án csütörtökön, este fél héttől a Kolozsvári Magyar Opera W.A. Mozart Don Giovanni című kultuszdarabját Selmeczi György rendezésében.

Selmeczi György, az előadás karmestere és rendezője elmondta, a férfi-szerepkör, a férfi-nyomorúság ma rendkívüli mértékben előtérben van korunk kulturális önértelmezésében. ,,Ezzel is számot vetettem, ami azt jelenti, nem kívánok a mítosszal egy ellenmítoszt szembeállítani. Amit szeretnék, az az átélés további mélyítése, illetve megfordítva a reflexió elvontságának ,,magasítása”, filozofikus felemelése. Mindent egybevetve: mivel a Don Giovanni mint kérdéskör nagyon látványosan sokoldalú, ennek a többféle kulturális kapcsolódásnak a hálózatiságát akarom felvillantani vagy legalábbis sejtetni. Nem polémizálok senkivel, azt szeretném, ha a művészek és a közönség is magával Mozarttal léphetne eleven, katartikus, csaknem egész életre megtisztító dialógusba” – nyilatkozta Selmeczi György.

Az előadás szereplői: SÁNDOR CSABA, DANIEL MATEIANU, COVACINSCHI YOLANDA, KELE BRIGITTA,  BARDON TONY, ANTAL LÍVIA, SZILÁGYI JÁNOS, KÖPECZI SÁNDOR

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Lőrincz Gyula díszlettervező, Ledenják Andrea jelmeztervező, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor és Ferenczi Endre hangversenymesterek, Nagy Gergő, Horváth Zoltán korrepetitorok, Kostyák Sz. Júlia súgó és Venczel Péter rendezőasszisztens.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE