2018-03-15

Vendégmûvészek a Toscában



Carmen Gurban, a Kolozsvári Román Nemzeti Opera neves énekmûvésze játssza a címszerepet, Scarpiát a nemzetközlieg elismert operamûvész Krum Galabov, míg Mario Cavaradossit Pataki Adorján, a Magyar Opera népszerû tenorja alakítja a március 22-ei Toscában. A Kolozsvári Magyar Opera rendkívüli elõadását Horváth József vezényli, rendezõje Katona Zs. József. Giacomo Puccini Tosca címû remekmûvét március 22-én este fél héttõl tekintheti meg a közönség az opera nagytermében.

Puccini tevékenységében fonódik össze a bel canto gördülékenysége és a verizmus valóságközelisége, de míg a verizmus hirdetõit elsõsorban és mindenekelõtt az ,,élethez való hûség” érdekelte, addig Puccini számára a szépség volt a végsõ értékmérõ.

Az operairodalom egyik legismertebb darabjában a szabadság eszméje és a szenvedélyes szerelem száll szembe a hatalommal és a cselszövéssel, de a feloldozás elmarad: a hõsök sorsa tragikus véget ér. 

Az elõadás szereplõi: Carmen Gurban (Tosca), Krum Galabov (Scarpia), Pataki Adorján (Mario Cavaradossi), Gergely Arnold (Cesare Angelotti), Mányoki László (A sekrestyés), Rigmányi István (Spoletta), Naphegyi Béla (Sciarrone), Kerekes Mária (Pásztorfiú), Peti Tamás Ottó (Börtönõr) 

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az Opera jegypénztárában (hétfõn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE