2015-02-03

VILÁGHÍRŰ DALLAMOK – CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ AZ OPERÁBANIgazi operettcsemegét láthatnak február 5-én a nézők a Kolozsvári Magyar Operában. Kálmán Imre halhatatlan remekművét, a három felvonásos Csárdáskirálynőt 18 órától tekinthetik meg az érdeklődők.

A Csárdáskirálynő könnyed szépségét akkor tudjuk igazán megbecsülni, ha elképzeljük, miféle borzalmak árnyékában született. Miközben Európában az első világháború tombolt, Kálmán Imre egy elszigetelt osztrák üdülőhelyen dolgozott élete – és a magyar operettirodalom – legsikeresebb művén. És talán az is hozzájárult az operett sikeréhez, hogy rengeteg bájjal és humorral szólt olyan problémákról, amelyek száz évvel ezelőtt életeket döntöttek romba: Kálmán szerelmeseit a társadalmi osztályok közötti áthághatatlan különbség választja el egymástól – szerencsére csak az utolsó felvonásig.
Az előadásban fellép: Szabó József, Marton Melinda, Szabó Levente, Barabás Zsuzsa, Madarász Lóránt, Pataki Enikő, Szeibert István, Ádám János, Molnár János, Sipos László, Veress László, Mányoki László, Dula Gyöngyi, Fülöp Tímea, Sipos László, Veress László, Mányoki László, Berciu Samu, Kovács Ferenc.
Az előadás rendezője Selmeczi György, vezényel Kulcsár Szabolcs. A díszletet Venczel Attila, a jelmezeket Szakács Ágnes tervezte, a koreográfus Mîndurţiu Mihail.

A jegypénztár telefonszáma: 0264 593 468, nyitva naponta: 10.00–13.00 / 16.30–18.30.

Kolozsvár,
2015. február 3.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE