2015-06-14

W MEMORABILIA (PHAEDRA LABORATÓRIUMA) – A GÖRÖG ROOTLESSROOT TÁRSULAT ELŐADÁSA AZ OPERÁBANA W Memorabilia (Phaedra laboratóriuma) című előadás a női létállapotot a szenvedő test fogalmán és a titokzatos, tragikus hősnő archetípusán – Phaedra alakján – keresztül közelíti meg. A görög Rootlessroot Társulat előadására június 17-én, szerdán 19 órától kerül sor. 

A Linda Kapetanea és Jozef Frucek által színpadra állított darab rajzvázlathoz hasonlatos, amely folyamatos változásban van, erre játszik rá a cím „laboratórium” szava is, ami inkább a folyamatjelleget hangsúlyozza, nem pedig a végeredményt.

A művészeti aktus vezérfonala az emberi érzések minél mélyebb rétegeinek feltárása, azon titkos vágyaké, amelyeket a testi létezés révén fejezünk ki. A színpadi kompozíció magában hordozza a kézi megalkotottság érzetét, tele nyersanyagokkal, melyeknek formát adnak, majd lerombolják őket, szemben az emberi testtel, mely rugalmas, élő anyagként, mozgó szoborként jelenik meg. A kiszámíthatatlanság tapasztalata a különböző elemek szabad keveredéséből ered, még a zenei környezet is a test által megalkotott vagy ehhez közvetlenül kapcsolódó.Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE