INTERJÚ • 2015-01-06

  A KÉKSZAKÁLLÚ HERCEG VÁRA – beszélgetés Szabó Bálint vendégművésszel

  Újra színpadra kerül a Bánffy Miklós Napokon bemutatott Bartók-opera a Kolozsvári Magyar Operában január 8-án, 19 órától. Az előadásban fellép Szabó Bálint szólista, aki nemzetközi karrierjének élményeiről, illetve a Kékszakállú-szerepről beszélt.

 • 2014-12-29

  Interjúk a Valahol Európában kapcsán

  Interjú Béres Lászlóval a musicalekhez fűződő kapcsolatáról, rendezői koncepciójáról, illetve a gyerekszereplőkkel az előadásról és a készülési folyamatokról.

 • 2014-11-28

  Interjú Jakab Melinda rendező-koreográfussal

  SZAVAK HELYETT BALETT – SZENTIVÁNÉJI ÁLOM AZ OPERÁBAN Balettbemutatóra kerül sor a Kolozsvári Magyar Operában 2014. december 16-án. A közönségnek ismerősen csenghet a Szentivánéji álom cím, viszont ritkán láthatjuk tánc formájában a darabot. A Shakespeare-i dráma ezen megközelítéséről Jakab Melinda rendező-koreográfussal beszélgettünk.

 • 2014-10-08

  Interjú: Novák Péter - Mozart reloaded

  "Kolozsvári Magyar Opera – három olyan szó, amelyekért külön-külön is hajlandó vagyok tűzbe menni, a háromért együtt meg aztán végképp." Interjú Novák Péterrel, a Figaro házassága rendezőjével

 • 2014-09-09

  Selmeczi György a Bizánc című előadásról

  Meghökkentő döntésnek tűnhet, hogy Selmeczi György éppen a Herczeg Ferenc által 1904-ben írott drámát, a Bizánc című darabot választotta átdolgozásra.

 • 2014-06-17

  Életre kelteni a zenét

  Interjú Zakariás Zalánnal, a Szent Johanna rendezőjével