corepetitor

Gergő Nagy a început studiul pianului din dorința de a o imita pe mătușa lui care cânta la orgă în biserica orașului natal, Tășnad din jud. Satu-Mare. A făcut primii pași în lumea muzicii cu profesoara dr. Bernadette Czumbil cu care menține o strânsă legătură și în prezent și cu care în 2013 au susținut mai multe recitaluri la 4 mâini, atât în țară cât și în străinătate. Din 2006 este elev al Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca la clasa prof. Zoltán Horváth iar în 2010 este admis primul, cu notă maximă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” tot din Cluj-Napoca la clasa prof. univ. dr. Adriana Bera. În 2012 devine bursier „Erasmus” la „Haute Ecole de Musique” din Lausanne - Elveția, unde se perfecționează sub îndrumarea pianistului și dirijorului Jean Francois Antonioli. În prezent este masterand la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și în același timp corepetitor la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.
A urmat cursuri de măiestrie cu Georg Sava (Germania), Imre Rohmann, Tünde Kurucz, Martin Hughes (Austria), Finghin Collins (Elveția), Peter Nelson – acompaniament de lied (Germania), Balázs Szokolay și Gábor Eckhardt (Ungaria).

Este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, printre distincțiile obținute numărându-se Marele Premiu al Festivalului Bach (Cluj-Napoca, 2009) și Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală (Bistrița, 2010). În 2011 a fost distins cu Premiul III la Concursul Internațional de Pian din cadrul Festivalului Internațional „Liszt200” de la Cluj-Napoca.
Gergő Nagy a susținut recitaluri atât în țară cât și în străinătate, putând fi ascultat pe scenele din București, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Bistrița, Carei, Arcuș, Budapesta (Ungaria), Lausanne (Elveția) și Dürnstein (Austria). A fost solistul Filarmonicii din Satu-Mare și al orchestrei „Antonin Ciolan” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cântând sub bagheta dirijorilor Ștefan Novák și Gheoghe Victor Dumănescu.

În 2014 a colaborat la festivalul și cursul de măiestrie „Academia Sighișoara” ca pianist acompaniator la clasa de canto.


Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER