2018-05-04

Dirijorul columbian Juan Montoya, la pupitrul orchestrei Operei MaghiareJoi, în 10 mai, de la ora 18:30, Opera Maghiară vă invită la Madama Butterfly, capodoperă a genului liric, compusă de Giacomo Puccini în 1904, pe un libret de L. Illica și G. Giacosa, după drama cu același nume de John L. Long și David Belasco.

Reprezentația de joi, 10 mai va aduce pe scena clujeană un spectacol de excepție aflat sub bagheta dirijorului din Columbia, Juan Montoya care îi va reuni pe scenă pe artiștii: Carmen Gurban (Madama Butterfly), Adorján Pataki (B.F. Pinkerton), Sándor Balla (Sharpless), Mária Molnár (Suzuki), Éva Jordán (Kate), Róbert Laczkó Vass (Goro), Levente Szabó (Yamadori), János Szilágyi (Bonzo), Ferenc Kovács, János Ádám, Endre Pataki. Regia artistică este semnată de Vincent Liotta.

Prima premieră a operei Madama Butterfly din 17 februarie 1904, de la Scala din Milano, în varianta inițială având doar două acte, a fost un eșec. Puccini a revizuit opera dându-i o amploare mai mare, trei acte, precum și roluri mai conturate, a doua premieră a avut loc la Brescia, în 28 mai 1904 cu un succes fulminant. Pentru Metropolitan Opera, Puccini a creat a treia versiune, în 1906, iar la a patra premieră din Paris a îmbunătățit din nou partitura, pentru ca ultima revizuire, a cincea, realizată tot în 1907 să fie în fine cea care se cântă până astăzi.


Spectacolul este supratitrat în limbile română și maghiară.
Vă așteptăm cu drag!